Foto: Jiverage/Wikimedia
Foto: Jiverage/Wikimedia Vis mer

Ikke reis til Bangkok

Utenriksdepartementet advarer nordmenn mot Thailands hovedstad.

Publisert
Sist oppdatert

På grunn av de siste ukenes demonstrasjoner, og en eskalering av konfrontasjoner mellom demonstranter og myndigheter, fraråder nå Utenriksdepartementet opphold i Bangkok.

"Utenriksdepartementet fraråder reiser til Bangkok som ikke er strengt nødvendige," står det på UDs landsider.

Imidlertid fraråder ikke UD flyreiser via Bangkok. Det er altså opphold i Bangkok som frarådes. Utenriksdepartementet fraråder også nordmenn å reise til eller oppholde seg i de sørlige provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla dersom ikke det er strengt nødvendig.

Skal du til Thailand på ferie, men ikke oppholde deg i Bangkok eller provinsene nevnt over, behøver du ikke bekymre deg.

Seks hemmelige thailandske strandparadis

Her finner du UDs reiseråd til Thailand.

Hva skjer i Bangkok?

Demonstrantene tilhører de såkalte rødskjortene, som er imot den sittende regjeringen og vil ha nytt valg i landet. Rødskjortene startet sin offensiv allerede i midten av mars. I løpet av de siste dagene har gulskjortene, som støtter den sittende regjering, arrangert motdemonstrasjoner.

I et forsøk på å fjerne demonstrantene, sendte statsministeren inn militære. Det resulterte i at 25 mennesker ble drept, og hundrevis skadet.

Tips til Thailand-turen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer