<strong><strong>NYE UROLIGHETER:</strong></strong> Sammenstøtene i Bangkok har tatt nye liv, og ambassaden styrker advarslene overfor norske turister. Foto: Wimolmas Poklin
NYE UROLIGHETER: Sammenstøtene i Bangkok har tatt nye liv, og ambassaden styrker advarslene overfor norske turister. Foto: Wimolmas Poklin Vis mer

Ikke reis hit

Nye advarsler mot reiser til Bangkok.

Publisert
Sist oppdatert

I slutten av april advarte norske UD mot ikke-nødvendige reiser til Bangkok. Dette rådet er ytterligere viktig å notere seg nå. I dag, fredag 14. mai, har det vært nye sammenstøt i Thailands hovedstad.

Fra 13. mai har landets myndigheter stengt av all adgang til området hvor demonstrantene har forskanset seg (se ambassadens kart over området her), og flere steder i Bangkok er det offentlige sjekkpunkter. Det melder den norske ambassaden i Bangkok på sine nettsider fredag.

I Bangkok er Skytrain periodevis stengt, og kollektivtrafikken kan i perioder bli stengt/hindret fra normal drift.


Ambassaden
anbefaler nordmenn som allerede befinner seg i Bangkok å utvise stor grad av aktsomhet og å holde seg unna områder hvor demonstrasjoner pågår, følge med i media og lytte til råd fra lokale myndigheter. Dersom voldelige sammenstøt igjen bryter ut, oppfordres nordmenn til å holde seg mest mulig hjemme/på hotellet.

Mer informasjon:
The Nation
The Bangkok Post
Thailands turistinformasjon

Det kan tidvis være tungt å laste disse sidene når det skjer mye, så du bør også følge med på internasjonale medier som BBC og CNN.

Unntaktstilstand flere steder

Fra 13. mai ble også unntakstilstanden fra 7. april utvidet til flere provinser i Thailand. Her er listen:

Bangkok, Nonthaburi, Samut Prakan, Pathumthani, Nakhon Pathom, Ayutthaya, Chonburi, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Nakon Sawan, Nan, Khon Kaen, Udon Thani, Chaiyaphoom, Nakon Ratchasima og Si Sa Ket.

Også andre nordiske myndigheter advarer reisende til Thailand om uroligheter. Det er ikke bare Bangkok som har vært utsatt, men også områder nord og nord-øst for hovedstaden, samt landets sydligste provinser, og mot grensen til Kambodsja.

Ta med passet, og styr unna folkemengder

Ikke gå ut uten pass eller kopi av passet om du er i Thailand nå. Etter thailandsk lov skal utenlandske borgere alltid bære passet sitt eller kopi av dette på seg.

Les også: Pass, visum eller ID-kort?

Unntaktstilstanden innebærer at myndighetene har fullmakt til blant annet å forby folkeansamlinger på over fem personer, arrestere demonstrasjonsledere og innføre sensur av media. Rådet fra nordiske myndigheter er at turister bør holde seg unna folkeansamlinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer