Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Ikke råd til sommerferie?

Joda. Du trenger nemlig ikke reise langt for å nyte livet og samle krefter.

Denne sommeren er det mange som må legge ferien på hold og heller konsentrere seg om å tjene inn penger til husholdet. Kanskje har du mistet jobben eller er nyutdannet, og ferie blir noe alle andre får.

Eller har du kanskje ferie, men ikke råd til å reise bort? Da er det greit å vite at feriefølelsen ikke er så langt unna som du skulle tro. Det er en vanlig misforståelse at en må reise langt bort, og bli borte lenge, for at det skal kunne kalles ferie. Her er fire råd for hvordan du kan få til en enkel og energiinnsprøyende ferie.

Nå sikrer du deg billig sommerferie

1. Utforsk nærmiljøet

Hva med en dagstur på sykkel eller til beins, i en av turløypene i nærområdet? Dra med deg en variert nistepakke, eller kanskje en engangsgrill og noe godt til middag, og bruk hele dagen på frisk skogluft og rolige omgivelser. Så skal du se at feriefølelsen kommer sigende i løpet av dagen.

Er du riktig friluftsmenneske av deg, er det også mulig å dra med seg teltet, eller leie en liten hytte av den lokale speidergruppa eller kommunen. Dra lørdag morgen og returner søndag kveld: det blir jo ferie det også!

De billigste ferielandene

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Hold av dagene

Det hjelper ikke å si at du skal få tid til å ta deg en tur i skog og mark, når hverdagen er full av ulike typer arbeid, barn og andre forpliktelser. Tid til ferie må pent krysses av i avtaleboka, og alle andre hverdagslige forpliktelser må gjøres før eller etter feriehelgen.

Ta altså ikke lett på de dagene som er satt av til ferie, ellers blir det nemlig ingen feriefølelse å få ut av det.

Her rekker feriepengene lenger

3. Bland jobb og ferie

Er du den typen som er mye ute og reiser med jobben? Da kan du også forsøke å få deg noen feriedager, eller ferietimer, på kjøpet. I stedet for den avspaseringsdagen som du hadde tenkt å foreta deg i heimen for å gjøre opp for tapt husarbeid, kan du heller bli igjen en dag ekstra etter at jobben er ferdig.

Er det lite å gjøre før lunsj, kan du for eksempel ta en sightseeing-tur eller bestille bord på en fin lunsj-restaurant. Er du i mer sydlige strøk, kan fort formiddagen tilbringes på stranda eller foran bassenget.

Husk bare at du skal ta det helt med ro. Får du ikke til dette, blir det ingen feriefølelse på deg, og du bare enda mer sliten når du kommer tilbake på jobb.

Grisebillig storbyferie i Göteborg

4. Bruk internett

Er det noe du liker ekstra godt? Som musikk, teater, museer, fjellklatring, ridning eller andre aktiviteter? Er det en spesiell type mat du er ekstra glad i?

Nærområdet ditt tilbyr nok mye som du ikke kjenner til. Derfor kan det lønne seg og ta et kjapt søk på nettet, for å finne ut hvor du kan ta et avbrekk med noe av det du liker best. Kanskje er det en jazzbar i nærheten, eller kanskje du kan leie en hest og ta en forfriskende ridetur med en venn eller venninne?

Ta det med ro og vær aktiv

Det er mye å finne på som ikke trenger å koste så mye penger eller ta så mye tid. Det gjelder å bruke fantasien, og ikke falle i den fella som får deg til å tro at ferie ikke kan være ferie uten hytta eller en tropisk strand.

Du bør heller ikke gjøre den feilen at du blir sittende og ikke gjøre noen ting. Det kan føles avslappende der og da, men ofte utvikler det seg bare til en vedvarende slapphet som verken er behagelig for deg selv eller noen andre rundt deg.

For å få en god ferie, er det derfor viktig at man holder et visst nivå av aktivitet, men samtidig er det viktig at man ikke stresser. Klarer du denne kombinasjonen, er destinasjonen eller lengden for ferien ikke lenger utslagsgivende for selve gleden av den.

Rådene er basert på en artikkel fra msnbc.com