Ikke pakk julegavene i håndbagasjen

Sjekk inn pakkene, og møt opp tidlig.

Julegaver bør sjekkes inn, ikke legges i håndbagasjen. Foto: Colourbox.com
Julegaver bør sjekkes inn, ikke legges i håndbagasjen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise med fly før jul og vil unngå ekstra lange køer, bør du pakke riktig før du reiser avgårde.

Hvis ikke risikerer du å bli fratatt julegavene.

Velg ryggsekk!

Oslo Lufthavn forventer ekstra mye trafikk fra 21. til 23. desember. På Osl.no oppfordrer de spesielt de som skal reise på følgende tidspunkt de nærmeste dagene, om å møte opp tidlig:

  • Fredag morgen og mellom 15.30 – 18.00.
  • Lørdag mellom 07.30 – 10.00 og 15.30 – 18.00.
  • Søndag mellom 06.30 – 10.00.
Vil du unngå å stå lenge i kø for å avlevere bagasjen kan det ofte lønne seg å velge ryggsekk framfor koffert. Årsaken er at ryggsekk må sendes som spesialbagasje, hvor det stort sett alltid er kortere kø enn i den vanlige bagasjedroppen.

Men rundt ferier som høstferie, juleferie og vinterferie gjelder ikke dette, da mange flere enn normalt reiser med barnevogner, bilseter, ski og annen spesialbagasje.

I tillegg bør du vurdere å sjekke inn bagasjen på egenhånd. Flere norske flyplasser har selvbetjent bagasjedropp, som er både rask og enkel i bruk.

Les også: Dette er Norges raskeste sikkerhetskontroll!

Ikke pakk gavene i håndbagasjen

Når du pakker kofferten før avreise til årets julefeiring, er det viktig å legge de innpakkede julegavene i bagasjen du skal sjekke inn. Kjenner du ikke til innholdet i pakkene, risikerer du nemlig å miste dem i sikkerhetskontrollen.

– Det blir beslaglagt gaver hvor de som reiser ikke har sjekket innholdet, eller rett og slett har glemt reglene for håndbagasje, uttalte pressetalskvinne Sofie Bruun ved Oslo Lufthavn til DinSide i fjor.

Ofte er det snakk om flytende innhold, eller kniver og andre skarpe gjenstander.

Har du blitt fratatt noe i sikkerhetskontrollen, eller rett og slett har glemt igjen noe på flyplassen, kan du sjekke om du finner det igjen på missingx.com. De gjenglemte tingene oppbevares på Gardermoen i minimum tre måneder, før de selges på auksjon.

Les også: Sjekk dette fjernstyrte flytårnet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer