Der står familien i tynne klær og skal hjem fra flyplassen etter to uker på Gran Canaria...  (<a target="_blank" href="http://www.pbase.com/scherrer/january_2005_ice_storm">www.pbase.com/sherrer</a>) Foto: Jean-Pierre Scherrer
Der står familien i tynne klær og skal hjem fra flyplassen etter to uker på Gran Canaria... (www.pbase.com/sherrer) Foto: Jean-Pierre ScherrerVis mer

Ikke kom hjem til død bil på flyplassen

Mange reisende kommer nå hjem til en bil som ikke vil starte.

Skal du reise på ferie nå i januar? Har du tenkt å kjøre til flyplassen og parkere der?

I så fall bør du være klar over at en eller to uker ute i kulda uten bruk lett kan tappe bilbatteriet ditt. Resultatet er at du lander på flyplassen med en iskald og død bil som venter på deg.

Se det for deg - du og familien lander midt i natten og ønskes velkommen av -20 grader. Ungene er trøtte, og dere har bare på dere tynne klær. Boblejakke, lue og votter? Ligger hjemme.

Når endelig bagasjen har kommet, kaver dere dere ut til bilen som står på parkeringsplassen. Den er helt nediset. Du vrir om tenningsnøkkelen og ingenting skjer...

Les også: Må du ha spesial-startkabler til nye biler?

Kø for å få starthjelp

EuroPark bekrefter at det nå er mange som kommer tilbake til død bil. Parkeringsselskapet, som tilbyr parkering rett utenfor terminalen på Gardermoen, hjelper til med å få liv i bilen med startkabler, men når mange charterturister lander samtidig, blir det fort køer for å få slik hjelp.

Vil du bruke EuroPark, betyr det at du må bestille parkering innendørs hvis du vil unngå å bli stående og vente på å få bilen i gang etter ferien. Dette er betydelig dyrere enn utendørsparkering. En ukes innendørsparkering koster 1.160 kroner, mens en ukes utendørsparkering bare koster 390 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da er det kanskje bedre å velge et annet parkeringsselskap. Hos Gardermoen Parkering kan du ha bilen stående innendørs siste døgnet før du henter den.

- Ja, så lenge det er plass, kan vi flytte bilen innendørs siste døgnet mot et tillegg på 170 kroner, sier Arne Ringvall fra Gardermoen Parkering.

Dette må bestilles når du leverer bilen fra deg, og kanskje helst i god tid, så du er sikret plass.

- Det er en del som nå kommer hjem fra ferie til en bil som har stått utendørs og er helt død. Hvis det bare er strøm som mangler, har vi startutstyr og hjelper dem, sier Ringvall.

Dalen Parkering, som holder til et stykke unna flyplassen, tar 150 kroner i tilleggspris for at du henter en oppvarmet bil.

Merk! Både Gardermoen Parkering og Dalen Parkering har gratis busstjeneste som frakter deg mellom parkeringsplassen og flyplassen.

Skal du fly fra en annen flyplass? Sjekk hvilket parkeringsselskap som tilbyr deg best pris for oppvarmet bil.