Solbriller er en av midlene du kan bruke for å beskytte deg mot påskestråling.
Solbriller er en av midlene du kan bruke for å beskytte deg mot påskestråling.Vis mer

Ikke få UV-sjokk i påsken

Her er tipsene som hjelper deg i kampen mot de farlige solstrålene.

Ser du frem til noen dager med påskesol i vinterfjell? Husk at solstrålene er sterkere i høyden og i snøen. Solforbrenning er regnet som den viktigste årsaken til hudkreft, så det er smart å beskytte seg selv og barna.

Nå kan du få UV-varsling på SMS, som forteller hvordan forholdene blir der du er. Tjenesten drives i samarbeid mellom Norsk institutt for luftforskning (NILU), Statsen strålevern og Statens forurensningstilsyn (SFT). Storm Weather Center er også involvert i utarbeidelsen av varslene.

Ekstern lenke:

 • UV-varsling
 • Her finner du oppskriften på hvordan få UV-varsling til din telefon. Du finner også nettbaserte UV-varsler her. På disse sidene finner du også flere tips om hvordan beskytte seg mot solstrålene.

  Flere solbeskyttende tips

  Foto: Karoline Brubæk Vis mer
  Foto: Annette Sollie Hagen Vis mer

  Ikke gå på solkrembløffen

  SOLKREM: Vitaminer, oljer og nanokapsler virker mer på hjernen enn på huden, hevder legene. Er kosmetikkselskapenes markedsføring bedre enn solkremene deres?

  Sexy, store og strasspyntede
  SOLBRILLER: Årets solbriller er enorme, glamorøse og pyntet med alskens glitter. Til og med gutta kan gjemme seg bak gedigne glass, men helst i pilotfasong. Se bildene.

  Solbriller for barn
  SOLBRILLER: En dansk undersøkelse av solbriller for barn konkluderer med at billige briller beskytter vel så godt som dyre.