Velger du riktig, kan du også leke deg i bølgene i vinter. Foto: Colourbox
Velger du riktig, kan du også leke deg i bølgene i vinter. Foto: ColourboxVis mer

Ikke bom på vinterreisemålet

Det er ikke alle vinterdestinasjoner som faktisk kan skilte med varmt vær. Pass på at du velger riktig.

Lyst til å rømme vekk fra vinteren for en uke eller to? Pass på at du ikke reiser feil sted. Det er nemlig ikke alle sydendestinasjoner som kan skilte med varmt vær nå i januar.

Hvor kjedelig er det ikke å ta seg fri fra jobben og kjøpe seg en sydenferie, for bare å ende opp med å tilbringe ferieuken sittende og hutre på hotellrommet fordi temperaturen ikke bikker over 17 grader?

Det er det du faktisk kan risikere dersom du velger feil destinasjon nå i desember. Det er nemlig ikke alle feriemålene charterselskapene vil sende deg til som faktisk kan tilby strandvær.

Kaldt på Kanariøyene?

Kanariøyene er en klassiker for norske sydenturister, og mange sverger til en vinterferie her år etter år. Problemet er bare at været på øyene ikke nødvendigvis er så veldig varmt om vinteren. Har du flaks, så opplever du sol og temperaturer på 20-25 grader. Har du uflaks, opplever du i stedet regn og 15 grader.

Gjennomsnittstemperaturen på Kanariøyene er rundt 18 grader i januar, februar og mars. Vanligvis kommer ikke dagstemperaturen opp i mer enn 21-22 grader i disse månedene. Du kan også oppleve en del regn - mer på Gran Canaria og Lanzarote enn på Tenerife.

Lurer du på hvordan gjennomsnittstemperaturene er på de forskjellige vinterdestinasjonene? Sjekk ut DinSides Klimaguide for å se hva reiseekspertene anbefaler. Trenger du detaljert info om klimaet på forskjellige destinasjoner? Nettsiden Holiday Weather, som gir deg oversikt over dette, normalt regnfall, og selvsagt været akkurat nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da er Sharm el Sheikh i Egypt et sikrere valg. Her er gjennomsnittstemperaturene på rundt19-20 grader i janar-mars, mens dagtemperaturene er gjennomsnittlig litt høyere enn på Kanariøyene - 22 grader i januar, 23 grader i februar, og 25 grader i mars. Dessuten regner det minimalt i løpet av disse månedene. I januar er det vanligvis helt tørt, mens februar og mars får en millimeter eller to.

Garantert tropevarme

Vil du være helt sikker på å få en ferie med høye temperaturer både i luften og vannet, må du reise enda lenger. Thailand, Brasil, Goa i India eller Karibia er skuddsikre valg hvis temperaturer på rundt 30 grader i luften og over 25 grader i vannet er et kriterium. Reiser hit er en god del dyrere enn til destinasjonene nevnt over, men husk at i tillegg til garantert tropevarme, får du ekstra eksotiske reiseopplevelser på kjøpet.

Vi har snust etter de beste restplassene til reisemål som kan skilte med godt vær nå i januar. Under ser du hva vi fant. Merk at dette bare er et utvalg av tilgjengelige reiser. For en fullstendig oversikt, sjekk vårt restplassøk.

TilFraDatoAnt. dagerSelskapPris
EGYPT     
Sharm el SheikhOslo13/114Star Tour1998
Sharm el SheikhOslo20/17Star Tour2098
Sharm el SheikhOslo19/114Apollo2148
Sharm el SheikhOslo17/114Apollo2548
HurghadaOslo22/114Star Tour3198
      
THAILAND     
PhuketOslo23/114Star Tour7998
KrabiOslo31/114Star Tour7998
PhuketOslo26/114Apollo*6298
KrabiOslo31/114Star Tour6498
      
FLORIDA     
Fort LauderdaleOslo16/214Star Tour9598
Prisene er hentet 12/1. Vi tar forbehold om prisendringer og utsolgte reiser.
*kun fly