Ikea åpner hotell i Malmö

I 2014 kan du bo på Ikea.

<b>25.000 KVADRATMETER:</b> Danske Dorte Mandrup Arkitekter vant kontrakten om å designe Ikea-hotellet. Foto: Ikea
25.000 KVADRATMETER: Danske Dorte Mandrup Arkitekter vant kontrakten om å designe Ikea-hotellet. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk bruker Ikea til så mangt. Mens noen handler møbler og spiser kjøttbuller der, bruker andre varehuset til å gå på sjekker'n.

For mange er det å gå på Ikea en heldagstur i seg selv, med lang kjøretur og timesvis av vandring i varehuset. Men snart kan det å bo på Ikea faktisk bli en realitet.

Satser på Malmø

Møbelgiganten flytter nemlig sitt hovedkvarter fra Helsingborg til Malmø, og i den anledning planlegger Ikea å åpne et hotell i Malmø. Hotellet vil bli bygget i forbindelse med et hovedkontor i Svågertorp og tett på et av Ikeas varehus, ifølge Politiken.dk

Tanken er at hotellet skal brukes til Ikeas ansatte, som befinner seg i Malmø, i tillegg til at det skal holdes åpnet for vanlige gjester. Ifølge business.dk skal hotellet åpne i 2014.

Men hvorfor Malmø? Ikea begrunner beliggenheten med at de tror på en sterk utvikling i den regionen. Det nye hotellet vil ligge i nærheten av Øresundsbroen og ferjeleiet i Ystad.

Et grønt hotell

Det nye hotellet blir totalt på 25.000 kvadratmeter med 100 rom, og det er danske Dorte Mandrup Arkitekter som skal stå for utformingen. Målet er å gjøre møtesenteret, kontorhuset og hotellet til møbelkjedens grønneste og klimavennlige bygning.

– Å tegne en bygning som skal avspeile Ikeas sjel og samtidig utgjøre en entre til Malmö, er en fantastisk spennende utfordring, sier Dorte Mandrup-Poulsen i en pressemelding.

Hvordan det blir å overnatte på et Ikea-hotell, er foreløpig ikke kjent, men forhåpentligvis blir det mye bedre enn hva det er «å bo i Ikea-katalogen». Se video!

Ikea har tidligere prøvd seg som hotell i Norge. Fra 23. til 27. juli 2007 hadde Ikea på Furuset i Oslo for første gang overnattingsgjester. Hver natt fikk 30 gjester overnatte i soveromsavdelingen til varehuset, og servert gratis frokost dagen derpå, skriver VG Nett.

Flere Ikea-ideer

Møbelgiganten er kjent for å tenke på det aller meste. I fjor lanserte Ikea i Sverige sitt rubrikkannonsemarked for kjøp og salg av brukte Ikea-produkter, på nettsiden Ikea.se. Her kan du både kjøpe og selge brukte Ikea-produkter til bruktpris. Kanskje er det faktisk mulig å få tak i Ektorp-sofaen eller Billy-hylla enda rimeligere enn til nypris.

At det ofte er kvinnen som drar mer mannen på shopping, er en kjent sak. I Australia har de gått litt lengre og tester ut mannepass, eller «pappaparkering». I et egnet lokale på Ikeas varehus, får mennene spise gratis pølser, se på sport på tv, spille Xbox eller gjøre noe annet som måtte passe dem - bare ikke handle. Kvinnene som skriver mannen inn på manne-parkeringen, blir utstyrt med en alarmbrikke, som piper etter en halvtime - da er det på tide å komme og plukke opp mannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer