Icebar åpner i Oslo

I november får Oslos uteliv får en ekstra energiinnsprøytning når den svenske hotellkjeden Icehotel åpner en splitter ny bar - fullt og helt laget av is.

Til og med glassene er laget av is. Foto: Kim Jansson
Til og med glassene er laget av is. Foto: Kim Jansson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London og Tokyo har det. Stockholm og København har det. Og nå skal endelig Norges hovedstad få ta del i moroa. I november åpner en helt ny bar som fullt og helt er laget av is.

Isen er hentet hos naboene våre i Sverige. Vegger, bardisk, møbler, utsmykning og til og med glass og tallerkener er laget av isen fra Torneelven i Lappland.

Baren vil vil selvfølgelig bli en svært kjølig opplevelse, og gjester må være forberedt på å bli påkledd lekre varmedresser for å holde kroppstemperaturen oppe. På tross av at temperaturen innendørs vil holde minus fem grader, skal Icebar være åpen hele året, selv på varme sommerdager.

Glad i vinteren? Da bør du sjekke ut disse hotellene

Sentralt i hovedstaden

Liknende prosjekter i Stockholm og London har vært resultatet av et samarbeid mellom Icebar og den svenske brennevinsprodusenten Absolut. Den norske versjonen vil ikke ha noe med spritprodusenten å gjøre, men vil være et samarbeid mellom Icehotel Jükkasjärvi og Thon Hotels.

Foreløpig er det ikke avslørt hvor baren kommer til å ligge, rent bort sett fra at den vil ha en sentral plassering i hovedstadens sentrum. Nøyaktig åpningsdato er heller ikke bestemt, men november er spikret inn som åpningsmåned.

- Icebar vil ikke bare være et flott supplement til våre eksisterende opplevelsestilbud, men også et verdifullt tilskudd til Oslo som destinasjon, sier administrerende direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels, i en pressemelding.

15 år ett Sverige

Sverige fikk sin første isbar allerede i 1994 i Jukkasjärvi, og har siden spredt til en rekke andre land. DinSide har besøkt isbaren i København flere ganger, og under kan du se bilder fra de kalde opplevelsene, og få et lite glimt av hva du kan vente deg i Oslo i november.

Siden baren holder en temperatur på minus fem grader, er det viktig å kle seg godt.
Slik at du ikke blir kald på stumpen... Foto: Kim Jansson
Til og med glassene er laget av is. Foto: Kim Jansson
I København er isbaren smykket ut med isskulpturer.


Flere bilder fra Københavns isbar finner du her