Icebar åpner i Oslo

I november får Oslos uteliv får en ekstra energiinnsprøytning når den svenske hotellkjeden Icehotel åpner en splitter ny bar - fullt og helt laget av is.

Til og med glassene er laget av is. Foto: Kim Jansson
Til og med glassene er laget av is. Foto: Kim JanssonVis mer

London og Tokyo har det. Stockholm og København har det. Og nå skal endelig Norges hovedstad få ta del i moroa. I november åpner en helt ny bar som fullt og helt er laget av is.

Isen er hentet hos naboene våre i Sverige. Vegger, bardisk, møbler, utsmykning og til og med glass og tallerkener er laget av isen fra Torneelven i Lappland.

Baren vil vil selvfølgelig bli en svært kjølig opplevelse, og gjester må være forberedt på å bli påkledd lekre varmedresser for å holde kroppstemperaturen oppe. På tross av at temperaturen innendørs vil holde minus fem grader, skal Icebar være åpen hele året, selv på varme sommerdager.

Glad i vinteren? Da bør du sjekke ut disse hotellene

Sentralt i hovedstaden

Liknende prosjekter i Stockholm og London har vært resultatet av et samarbeid mellom Icebar og den svenske brennevinsprodusenten Absolut. Den norske versjonen vil ikke ha noe med spritprodusenten å gjøre, men vil være et samarbeid mellom Icehotel Jükkasjärvi og Thon Hotels.

Foreløpig er det ikke avslørt hvor baren kommer til å ligge, rent bort sett fra at den vil ha en sentral plassering i hovedstadens sentrum. Nøyaktig åpningsdato er heller ikke bestemt, men november er spikret inn som åpningsmåned.

- Icebar vil ikke bare være et flott supplement til våre eksisterende opplevelsestilbud, men også et verdifullt tilskudd til Oslo som destinasjon, sier administrerende direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels, i en pressemelding.

15 år ett Sverige

Sverige fikk sin første isbar allerede i 1994 i Jukkasjärvi, og har siden spredt til en rekke andre land. DinSide har besøkt isbaren i København flere ganger, og under kan du se bilder fra de kalde opplevelsene, og få et lite glimt av hva du kan vente deg i Oslo i november.

Siden baren holder en temperatur på minus fem grader, er det viktig å kle seg godt.
Slik at du ikke blir kald på stumpen... Foto: Kim Jansson
Til og med glassene er laget av is. Foto: Kim Jansson
I København er isbaren smykket ut med isskulpturer.


Flere bilder fra Københavns isbar finner du her