I sekken

Smått og godt til tursekken.

I sekken
I sekken
I sekken
I sekken
I sekken
I sekken
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fjellheimen krever skikkelig utstyr og en god sekk å bære det i.

Tursekk

Tursekken er ikke som før. De finnes i et utall varianter, men DinSide Reise falt for denne fra kanadiske Arcterix. Den har formstøpt bæresystem og en rekke praktiske finesser. Blant annet kan topplokket tas av og brukes som rumpetaske.

Arcterix har også laget en dameryggsekk. På denne er stroppene skåret etter kvinnekroppen. Ingen av ryggsekkene er billige, kr 3.998 for 90 liters herreversjon og kr 3.798 for en 60 liters damesekk hos Villmarkshuset i Oslo.

Ubrekkelig spade

Medbragt spade er helt nødvendig i vinterfjellet. Denne spaden fra Life-Link er laget i et uknuselig plastmatriale, Lexan, og det gis livstidsgaranti. Butikkselgeren hevder sogar at en av spadene ble kjørt gjennom en søppelkompressor med tre tonns trykk og kom ut like fin. Spaden kan slås sammen og koster kr 3.498 hos Villmarkshuset.

Førstehjelp

Førstehjelpsutstyr er aldri dumt å ha. Denne lille mappen fra reiseforretningen Nomaden i Oslo, heter First Aid Kit og kommer fra Salewa. Mappen innholder sårbehandlingsutsyr og en kjekk Leatherman-lignende saks. Saksen har blant annet pinsett og kniv. Mappen koster kr 159.

Sårlukker

Disse plasterne lukker effektivt større sår. Fås på apoteket til kr 29.

Turmat

Turmat på pose – hell varmt vann i posen og la den trekke i fem minutter og, voilà, maten er klar. Den frysetørkede maten finnes i alt fra müsli til kjøttsuppe, og er både næringsrik og god. Prisene starter på kr 35 for müsli til kr 60 for middagsrettene hos Villmarkshuset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Primus motor

Denne primusen fra svenske Primus går på alle typer drivstoff og veier kun 487 gram. Denne 2800 W sterke primusen koster kr 1.398 inkludert drivstoff-flaske på Villmarkshuset.

GPS og førstehjelpsutstyr? Klikk her for mer påskegodt.

Raffinerte turklær leser du om i denne artikkelen.
Utstyr til å ferdes i snø med - det finner du her.