I Kina går folk på date på Ikea

Shanghai Ikea er full av pensjonister på sjekker'n.

<strong><b>IKEA-KJÆRLIGHET:</strong></b> Ikea i Shanghai plages av ukentlige pensjonisttreff, som ikke er ute etter å handle. Foto: Ikea
IKEA-KJÆRLIGHET: Ikea i Shanghai plages av ukentlige pensjonisttreff, som ikke er ute etter å handle. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som tror at Ikea er til for å kjøpe møbler og spise svenske kjøttbullar? Så feil går det an å ta!

I Kina bruker faktisk den eldre generasjonen Ikea som møteplass, ifølge The Wall Street Journal

Ikea har fått mannepass - se hvorfor

Skaper problemer for Ikea

Avisen har vært i kontakt med 62 år gamle Tang Yingzhuo, en pensjonert enke som er på jakt etter kjærligheten. Hun forteller at det ikke er vits for henne å lete etter menn på barer, klubber eller karaokebarer. Da foretrekker hun heller å gå på Ikea. Hver uke møtes hun og andre pensjonister på Ikea i Shanghai, i håp om å få litt romantikk og nytt bekjentskap.

Men til tross for at det er hyggelig at de eldre har funnet en møteplass, kan møtene være litt av en utfordring for Ikea, som hovedsakelig er et varehus. Pensjonistene sitter nemlig i timesvis i kafeteriaen, og etterlater både appelsin- og eggeskall, som de har tatt med seg hjemmefra. Noen ganger må til og med sikkerhetsvakter gripe inn for å holde orden.

Det er heller ikke få personer som dukker opp på disse Ikea-datene. Mellom 70 og 700 pensjonister kommer ukentlig for å få gratis kaffe, som de får takket være Ikeas familiemedlemskort. Kortet vet de å benytte seg av, noe Zhou Hong, som er Ikeas kortansvarlig, kan bekrefte. Hong forteller at hun deler ut 500 kopper kaffe i snitt hver gang pensjonistgruppa møtes.

Les også: Slik er det å bo i Ikea-katalogen

Ekstra vakter og avgrensede områder

På grunn av den store pågangen av eldre, har Shanghai Ikea ansatt seks ekstra vektere som er på kafeen tirsdager og torsdager, i tillegg til de to vekterne som er der ellers.

Shanghai Ikea har også delt kafeområdet inn i soner, slik at det skal være flere bord tilgjengelig for dem som handler og ikke dater.

Til tross for kritikk, er de eldre storfornøyd med Ikea-treffene.

– Jeg får flere eldre venner fra byen når jeg kommer hit. Dette har mer å tilby enn bare å møte en kjæreste på Ikea, forklarer 62 år gamle Tang til avisen.

Foreløpig finnes det kun ni Ikea-varehus i Kina, men planen er å øke til 17 innen 2015, ifølge The Wall Street Journal.

Lyst å dra til Shanghai? 1. mars 2012 åpner SAS ny rute fra København til Shanghai. Flytiden vil ta mellom 9,5 til 10 timer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer