I dag leveres det første A380-flyet

I dag får Singapore Airlines overlevert den aller første kjempejeten A380.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag klokken 10 norsk tid, vil Airbus overlevere verdens største passasjerfly, A380, til Singapore Airlines. Det hele vil skje ved Airbus' hovedkvarter i Toulouse i Frankrike, og det vil holdes en seremoni i forbindelse med overtakelsen.

Utviklingen av A380 har kostet Airbus dyrt. Fem administrerende direktører har måttet ta hatten sin og gå i løpet av utviklingsperioden, Airbus har signalisert at de vil kutte staben med 10.000, og de mange forsinkelsene av A380-flyet har ført til store tap i inntekter.

En stor dag for flyentusiastene. Foto: Airbus
En stor dag for flyentusiastene. Foto: Airbus Vis mer


Men nå er alt altså endelig klart for overrekkelsen av A380.

- Jeg vil takke alle på laget vårt som har jobbet hard, både dag og natt og i helgene, for deres innsats, sa Tom Enders, Airbus' president og administrerende direktør, i en pressemelding.

Se A380 fra innsiden

Luksusfly

Ved overrekkelsen vil Singapore Airlines avsløre hvordan de har valgt å innrede A380. Det er knyttet stor spenning til hvordan flyet ser ut innvendig. Ifølge Singapore Airlines og Airbus, er komforten høy og plassen stor.

A380-flyet vil ta av i retning Singapore i morgen, 16. oktober.

Jomfruturen, en veldedighetsflight, går mellom Singapore og Sydney 25. oktober. Første flytur i vanlig kommersiell trafikk tar av 28. oktober.

Per i dag har 16 kunder bestilt til sammen 189 A380-fly.

Kilde: Airbus og USA Today


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!