KOSEMOSE: I USA kan du klemme de du ønsker, men du bør trå forsiktig ...
KOSEMOSE: I USA kan du klemme de du ønsker, men du bør trå forsiktig ...Vis mer

I dag er den store klemmedagen

21. januar risikerer du å bli kost med i USA, men unngå å gå helt bananas ...

"National Hug Day" eller "National Hugging Day" ble grunnlagt 21. januar 1986 i Caro, Michigan, og har siden spredd seg til Canada, England, Australia, Tyskland og Polen. Det ifølge Wikipedia.

Gi-en-klem-dagen høres kanskje festlig ut, men skal vi tro hotellkjeden Hotels.com, kan det fort oppleves som litt kleint andre steder i verden. De har laget en liten hilse-oversikt som kan være nyttig når du skal feriere.

Folk har nemlig uliket syn på det med intimsoner. Både i Frankrike og Spania hilser de ved å kysse vedkommende på kinnet, mens en japaner kan bli dødelig fornærmet av fysisk kontakt.

Dersom du skal ut og reise, er det lurt å finne ut hvordan det fungerer i landet du skal besøke.

Skal du til Thailand? Ikke gjør dette!

Ikke si hvordan det går

Ifølge Hotels.com liker ikke finner spesielt godt entusiastiske gester eller kyss på kinnet når du hilser. I våre skandinaviske land foretrekkes det generelt en god, gammeldags håndhilsen, mener hotellnettsiden.

Dersom en fremmed brite eller ire spør deg "How do you do?", skal du vite at de fleste ikke forventer noe svar når de spør. Stort sett er det bare en hilsefrase, så du kan egentlig bare spare deg for private opplysninger om hvordan det går.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du noen gang fått tre kyss på kinnet av en nederlender? Det betyr at vedkommende kjenner deg, noe som gjør at du får mer enn en ellers så vanlig håndhilsen.

Hilsingen blir stort sett litt mer komplisert jo lenger sør på kartet du havner. Befinner du deg på det søramerikanske kontinentet og møter en venn, håndhilser du først, deretter får du en varm klem og et kyss på kinnet. Men det er ikke over ennå .... Hilsenen avsluttes nemlig med en håndhilsen og en vennlig klapp på skulderen.

Det skal ikke være enkelt ....

Slik oppfattes turistene: Kineserne er de verste gjestene

Disse bør du ikke klappe på skulderen

Reiser du til Russland skal du være klar over at en velkomst med fysisk kontakt bare er vanlig blant menn. I offisielle møter håndhilser mennene, mens kvinnene hilser kun verbalt. De mener også at en hilsen over dørterskelen bringer ulykke, derfor unngår de dette.

I motsetning til franskmennene, misliker japanere sterkt en klapp på skulderen, håndtrykk og velkomstkyss. Er du i Japan og skal hilse på noen bør du bukke svakt med ryggen rett. Slik gjør de også i Kina, men her forventer de at du også gir dem visittkortet ditt. Mottar du et visittkort bør du studere det øyeblikkelig, ellers vil du oppfattes som uhøflig.

Er du i Korea og koreaneren foran deg nekter å introdusere seg, betyr det rett og slett bare at vedkommende ikke er interessert. Brutalt, men i det minste ærlig.

I Dubai eller Thailand bør du ellers unngå å kysse eller klemme din partner offentlig.

Kle deg anstendig i ferien: Disse kleskodene bør du kunne