I Da Vinci-kodens fotspor

BILDESPESIAL: Da Vinci-koden har norgespremiere 19. mai. Her er filmen skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Det hersker mye spenning rundt premieren på filmen Da Vinci-koden, bygget på Dan Browns spenningsroman av samme navn. Boken - og filmen - starter i Louvre i Paris, hvor professor Robert Langdon, spilt av Tom Hanks, blir innkalt til et mordåsted med mystiske symboler. Derfra går turen ut på jakt etter ledetråder gjennom Paris, London og Skottland.

Boken Da Vinci-koden er solgt i millioner av eksemplarer verden over, og mange venter i spenning på filmen. I Paris og London arrangeres det guidede turer til steder fra Da Vinci-koden, og disse sightseeingturene er svært populære. I London og Edinburgh kan du kjøpe spesielle Da Vinci koden turer og hotellferier.

>> BILDSPESIAL: I Da Vinci kodens fotspor

Temple Church.Foto: www.britainonview.com Foto: www.britainonview.com
Temple Church.
Foto: www.britainonview.com Foto: www.britainonview.com Vis mer


Pakkeløsninger for å følge i Da Vinci kodens fotspor:

Guidet rundtur

Big Bus Company har en guidet spaser- og busstur til professor Robert Langdons mystiske London. Turen tar to timer og går daglig fra Trafalgar Square (fram til 30. september). Turen går innom Temple Church, Westminster Abbey og St. James’s Park, før man vender tilbake til National Gallery på Trafalgar Square.
Pris: 20 pund for voksne, 10 pund for barn, inkludert en 24-timers bussbillett gyldig på Big Bus' tre rundturruter.
På nett: Big Bus Company

Rekreasjonsturen

Sheraton Grand Hotel and Spa i Edinburgh tilbyr muligheten til å rekreere i fotsporene til Langdon og Neveu med en sjåførkjørt guidet tur til historiske Rosslyn Chapel fra 1446, som er med i boken og i filmen. Pakkeprisen for opplevelsen inkluderer overnatting, skotsk frokost, tur med sjåfør og guide, og benyttelse av stedets spa. Tilbudet er tilgjengelig mandag til torsdag, fram til september.
Pris: 199 pund
På nett: Sheraton Grand Hotel and Spa

Luksuspakken

Det femstjerners hotellet Renaissance Chancery Court i London har en spesiell dekode Da Vinci-pakke. Den inkluderer en overnatting (fredag, lørdag eller søndag), frokost, en totimers guidet tur, en kopi av guideboken Rough Guide to the Da Vinci Code, og en coctail i hotellbaren.
Pris: 290 pund per rom per natt når to deler rom.
På nett: Renaissance Chancery Court

Fakta bak fiksjonen

Golden Tours opplever så stor interesse for sin guidede spasertur til fakta bak fiksjonen i Da Vinci-koden, at de har doblet frekvensen på turene - allerede før premieren. Turen tar to timer, og deltakerne blir tatt med til steder fra filmen/boken som ellers skal være vanskelig å finne. Man er innom kjellertrappene i Temple Church, St. Bride's og Nasjonalgalleriet hvor angivelige symboler i Leonardo Da Vincis maleri The Virgin of the Rocks, blir peket ut. Turen går en gang daglig seks dager i uken (ikke søndager). Golden Tours arrangerer også dagsturer til Da Vinci kodens Edinburgh og Paris.
Pris: 6 mpund for voksne, 3 pund for barn.
På nett: Golden Tours

Mer om film verden rundt:

Fremtidens filmferiesteder
Psyko hoteller: Ondskapens og filmdrømmenes hoteller
Geishafeber i Kyoto
Reis i Oscar-filmenes fotspor (januar 2005)
Fra Mordor til Narnia

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!