I boblebad på Oslofjorden

Oslofjordens nye gigant byr på uvant luksus for danskebåtturister.

I Malaysian Suite kan søvnen finne deg i denne sengen med utskåret bakstykke.
I Malaysian Suite kan søvnen finne deg i denne sengen med utskåret bakstykke. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Danskenes nye fergestolthet, Pearl of Scandinavia, går nå i rute mellom Oslo og København. Skipet med 720 lugarer og plass til 365 biler er Oslofjordens største passasjerferge. Her kan hele 2.100 passasjerer få plass. Noen få av disse kan sikre seg de aller gjeveste lugarene – vi har tatt en titt på luksusen som opprinnelig var bygget for asiatiske cruiseturister.

 • Her kan du se bildene fra de flotteste lugarene.
 • Her kan du finne ut mer om Oslofjordens største ferge.
 • Touch av luksus


  Dette er andre boller, tenker vi idet vi får går over terskelen til den første av Perlens asiatiskinspirerte toppsuiter på 10. dekk. Møblene er forseggjorte i utskjært tre. På veggene henger malerier og utskårne masker og på gulvene står kinesiskinspirerte vaser. Lampeføttene er dekorerte figurer tydelig inspirert av asiatiske tradisjoner, og på bordet står ekte, levende og blomstrende orkideer. Den store stuen har panoramavinduer over dekket i baugen, og et stort soverom med en rommelig dobbeltseng tilbyr langt fra kummerlige forhold for nattesøvnen. Badet er riktignok av normal fergestandard med dusjforheng og matte fliser. Men hva gjør vel det når du kan finne et lite gjestetoalett i tillegg?

  De to største suitene heter Malaysian og Indonesian Suite. De er dekorert med møbler og pyntegjenstander som stammer fra de respektive landene, og har utsikt forover både fra stue og soverom.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Eget boblebad

  Toppen av danskebåtluksus - eget boblebad.
  Toppen av danskebåtluksus - eget boblebad. Vis mer

  Er kravene til plass litt mindre, men behovet for ekstravagante fasiliteter desto større, bør du velge Commodore Suite eller Owners Suite. Sikrer du deg en av disse i sommerhalvåret, kan du breie deg i ditt helt private boblebad på dekk! Utsikten over fjorden får du med på kjøpet. Vinterstid blir dessverre boblebadet dekket til, men da har du i alle fall din egen store balkong å nyte utsikten fra.

  Commodore Suiten har både seng og salong i samme rom. Owners Suite er toroms, og stuen domineres av moderne skinnmøbler i rødt og sort.

  De fire topplugarene koster fra 2.285 kroner per person en vei om dere reiser to sammen. Reiser dere på cruise, dvs. tur/retur i ett jafs, slipper dere unna med priser fra 2.620 kroner per person. Ganske billig faktisk, om du sammenligner med tilsvarende suiter på land i Oslo og København.

 • Boblebad, trearbeider og panoramautsikt. Se bildene fra toppsuitene her.
 • Nedover i klassene

  DFDS klassesystem plasserer Commodore-klassene på toppen. Reiser du tur/retur får du to frokoster, to middager, en fruktkurv, minibarens innhold og en flaske champagne med på kjøpet. Det gjelder også om du velger de enklere utgavene av disse lugarene, Commodore Class og Commodore de Luxe til cruisereise. Kjører du en vei betaler du middagen selv.

  Rosa marmor og gullskjær på kranene i en av båtens de Luxe suiter.
  Rosa marmor og gullskjær på kranene i en av båtens de Luxe suiter. Vis mer

  Alle Commodore-lugarene har dobbeltseng og vindu. De rommene vi så i klassen Commodore de Luxe har i tillegg en romslig skinnsalong. For ikke å snakke om marmorbad med dusjkabinett eller badekar og gullfargede detaljer på kranene. En smule glorete? Javisst, men det gir likevel en følelse av luksus som vi ikke forventer ombord på danskebåten.

  Commodore Class koster fra 1.920 for Cruise og 1.385 for en vei. Commodore de Luxe får du fra hhv. 2.220 og 1.685.

 • Gullkraner, marmor og dekksstoler. Her kan du se bilder fra Commodore-lugarene og noen av skipets øvrige fasiliteter.
 • Mer om fergesuitene

  DinSide Reise har tidligere sjekket forholdene i de forskjellige fergeselskapenes mest luksuriøse lugarer.

 • Crown of Scandinavia: Luksussuite til minipris

 • Stena Saga: Toppen av Dansebåten

 • Kronprins Harald: Til Kiel med stil

 • Color Festival: Enkel luksus på festferga
 • Billig ferie i siste liten?

  Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

  Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.