Stian Gihle er redaktør i DinSide Motor.
Stian Gihle er redaktør i DinSide Motor.Vis mer

Hvorfor jeg ALDRI skal fly KLM igjen

For en kropp på 196 centimeter og korresponderende bredde kan en flytur arte seg som det reneste mareritt.

KOMMENTAR: Det var onsdag morgengry og jeg skulle til Toulouse. Og da begynte det allerede i skranken på Gardermoen. Jeg fant ikke KLMs innsjekking med det samme, men det viste seg raskt at det bare var å sikte etter den desidert lengste køen. Vel på plass bakerst ble jeg stående uten at mye skjedde. Etter utrøstelig lang snegling senere kom vi omsider frem til damen med datamaskinen. Jeg og en fra reisefølget ville gjerne sitte sammen og vi fikk bekreftet at det skulle ordne seg. Fint, tenkte vi. Da vi hadde satt oss havnet mitt reisefølge på midtsetet og jeg på midtgangsetet på den andre siden av midtgangen. Vi fikk da selvfølgelig ikke vekslet et eneste ord på hele flyturen. Godt jobbet! På neste flight fikk vi sitte sammen, men bordet bak min seterygg falt i fanget på passasjeren bak når jeg satt i setet, og dermed var det bare å flytte seg. Reisefølget var fortsatt utenfor rekkevidde.

Trangt

Jeg holdt nesten på glemme å nevne at dette var det desidert trangeste flyet jeg har sittet i om vi holder de aller trangeste charteropplevelsene utenfor. Aluminiumsstengene til klaffebordet lagde nesten permanente spor i knærne mine, og når passasjeren foran i tillegg ville legge ned ryggen, skapte ikke det bare en sur dialog, men humøret begynte da også bli elendig.

Svampete bolle

Da ville jo et måltid være til noe glede. Men, nei. KLM har i likhet med flere gått helt av banen her. En seig, svampete og bløt bolle med skinke var det vi ble tilbudt. Jeg bestilte en øl for svelge ned svineriet, men på dette flyet fantes ikke alkohol ble jeg fortalt. Jaja. Vi fikk bare bite tennene sammen og holde ut.

Service, eller?

Det er ikke moro å fly når det går ut over kroppen. Illustrasjonsfoto
Det er ikke moro å fly når det går ut over kroppen. Illustrasjonsfoto Vis mer


På vei hjem havnet jeg av en eller annen grunn på en treseter alene. Jippi! Det var stas og det lå an til å bli en fin tur. Da jeg kom inn på flyet forbarmet en flyvertinne seg over kabinkofferten slik at jeg slapp å ha den i hyllen over hodet. Kjekt, dette var service. På flighten ble imidlertid den samme forpesta bollen med skinke servert igjen. Det drepte gleden. Jeg bestilte nok en øl. 20 minutter før landing, og lenge etter at irriterte jeksler hadde malt opp KLMs grusomme bakverk fikk jeg den.

Vel på bakken var neste spørsmål: Hvor var kabinkofferten? Jeg spurte en flyvertinne.

- Bare gå ut, den blir levert på ved trappen, sa hun.

OK, service igjen. Da bussen til terminalen hadde reist stod jeg der som et spørsmålstegn uten bagasje. Alle kofferter var båret ut fikk jeg beskjed om. Samtidig som jeg fikk kjeft av bussjåføren for at jeg ikke gikk på neste buss, hisset jeg meg opp mot kabinpersonalet som ble beordret inn for å finne kofferten min. Endelig dukket det opp en veske med mitt navn på. Den hadde altså ikke ”falt” av flyet som det virket som noen antydet?!

Et tankekors

Din mening:

Syns du flyene har for trange seter? (Avsluttet)
JA!!(70%) 1546
Noen er for trange, andre er greie.(20%) 454
Nei, det går greit(10%) 216
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Jeg er og ser ut som en stor person, og på mine omkring 60 turer med fly i året er det ekstremt sjelden jeg opplever oppegående kabinpersonale som bidrar til å gjøre situasjonen for meg og mine medreisende bedre. Men jeg vet at det går an. Jeg har for eksempel opplevd å bli plukket ut av krøtterklassen og plassert på business hos SAS. Og hos Norwegian, hvor du ikke er tildelt sete på boardingkort, ble jeg en gang plassert på nødutgang av hyggelig kabinbetjening uten å spørre etter det selv. Slikt varmer i sjelen.

Dagen etter denne beskrevne KLM-turen presterte en intelligent person i innsjekkingen hos Lufthansa i München også å plassere meg på nødutgangen med et smil til tross for at jeg var veldig sent ute. Og for ikke å glemme at det også finnes flymat som smaker, og seter som gir plass til alle vitale kroppsdeler på mange fly. Det er med andre ord mulig!

  • Mer om fly og transport
  • Flere kommentarer