Hvordan reise til Temptation Island?

TV Norges serie Temptation Island ble tatt opp på Roatán Island utenfor Honduras. Nå har mange har latt seg friste av de flotte strendene og dyrelivet på denne karibiske øya. Reiseeksperten har fått spørsmål om hvordan man reiser dit.

Hvem drømmer vel ikke om palmer og prektige solnedganger?<br />
<I>Foto: Morten Holbein</I>
Hvem drømmer vel ikke om palmer og prektige solnedganger?
Foto: Morten Holbein Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha sett Temptation Island, frister det å få svømme blant delfiner. Spørsmålet blir derfor: Hvordan man kommer seg til Roatán Islands? Når på året er det varmest der? Bomuligheter? Lønner det seg å bestille på forhånd via norske operatører? (dersom det finnes), eller kan man satse på at det finnes ledige boplasser når man kommer dit?

Kort om øya

Roatán er den største av The Bay Islands, eller Islas de la Bahía, og ligger cirka 50 kilometer nord for Honduras nordkyst. Klimaet er jevnt over behagelig, men nordmenn vil kanskje synes det blir for hett der i sommermånedene. Mange nordmenn vil foretrekke å oppholde seg der i januar, februar og mars. Orkanen Mitch herjet stygt i Honduras i 1998, men landet har takket være internasjonal hjelp klart å komme seg tilbake til nivået det var på før uværet raste over landet.

Så vidt vi kjenner til går det ikke turer til Roatán fra Norge. Vi spurte derfor Bennett BTI i Asker om et prisoverslag på billetter til Roatán. Flybilletter vil komme på cirka 10.500 kroner. Du flyr da fra Oslo til Miami og reiser videre derfra til Roatán. Bennett BTI tar forbehold om endringer i pris og plasstilgjengelighet. De opplyser om at det kan lønne seg å følge med på kampanjebilletter til Miami.

Det finnes mange overnattingsmuligheter på øya. Her finnes hoteller, bungalows, og ungdomsherberger. I Roátan City på sydvestkysten finnes det forretninger, banker, turistinformasjon og alle andre nødvendige fasiliteter. Den lokale avisa heter Coconut Telegraph.

Norske statsborgere trenger ikke visum til Honduras.

Litt historie

Ifølge Lonely Planet er det funnet spor etter mayabosetninger på Las Islas de la Bahía. Colombus gikk i land på naboøya Guanaja i 1502, men spanjolene sendte befolkningen av gårde som slaver til Cuba og Mexico. Fra 1528 var øygruppen folketom. Engelske, franske og hollandske pirater okkuperte senere øyene. Øyene føler seg ifølge Lonely Planet mer knyttet til England og USA enn til fastlandet og Honduras.

Les mer

 • Footprint Mexico & Central America Handbook 2002 har et kapittel om The Bay Islands og Roatán Island. Også Lonely Planet, Let`s Go, og Rough Guide har litteratur om sentralamerika.
 • Roatanet.com
  - Kort om øya.

 • Roatán Island
  - mange gode tips.
 • Tips til kroferie i Danmark

 • Hva kan du gjøre i Berlin og Amsterdam med barna?

 • Tilbake til introartikkel
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!