Hvordan kommer du deg til Sitges

Badebyen Sitges med sine trange gater, elegante forretninger og mange festivaler er verdt et besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Den flotte katedralen Sant Bartomeu i Santa Tecla i Sitges ligger på en klippe med utsikt over havet.
Foto: Inga Ragnhild Holst
Den flotte katedralen Sant Bartomeu i Santa Tecla i Sitges ligger på en klippe med utsikt over havet.
Foto: Inga Ragnhild Holst
Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Byen ligger like sør for Barcelona. Med tog fra Sant Estació tar turen cirka en halvtime. Billetten koster rundt 2.50 euro, og det er ikke nødvendig å forhåndsbestille billett. Toget går jevnt og trutt hele dagen med cirka 20 minutters mellomrom. Kjører du bil tar det en halvtime å kjøre de 40 kilometrene via A16 til Sitges. Inne i selve byen er det raskere å gå enn å kjøre; Byen er så liten at du rekker å gå fra den ene enden av byen til den andre på ti minutter.

I korte trekk.

Spansk ungdom bosatt i regionen tar gjerne turen til byen for å feste natten gjennom. Langs Calle de pecado, syndens gate, ligger barene og diskotekene vegg i vegg. Her finnes også mange elegante forretninger som fører alt fra Max Mara til marokkansk interiørartikler. Sitges har flotte strender med finkornet sand og det finnes så vel blandede strender som rene homsestrender. Det er også laget fine promenader langs strendene. Ta turen innom den vakre 1600-tallskirken Sant Bartomeu i Santa Tecla, Museo Romantic, Museu Can Ferrat eller Museo Maricel de Mar som alle forteller litt om Sitges og Katalunias historie. Sitges huser flere store festivaler: I juni er det internasjonal teaterfestival, i oktober er det fantasifilmfestival, mens den lokale fiestaen med store fyrverkeri holdes i august.

Det vrimler av hoteller og pensjonater i badebyen. I forkant av noen av de store festivalene kan det være et lurt trekk å sjekke ledig sengeplass en dag i forveien.

  • Tilbake til innnledningsartikkelen.