Hvor kan du se Concorde?

Concorden du kan se i New York, ligger ved det gamle hangarskipet Intrepid som nå er Luftfarts-, sjøfarts- og romfartsmuseum ved Hudsonelvens bredd på New Yorks vestlige side.

En av de andre store attraksjonene på museet er spionflyet A-12 Blackbird. Vis mer


Flyet har ligget ved hangarskipet Intrepid siden 25. november i fjor, men først 26. juni ble det åpnet for omvisning. Du får et eget "boardingkort" sammen med billetten til museet som gir adgang til flyomvisningen der du kan oppleve både cockpit og kabin. På museet kan du forøvrig se hangarskipet USS Intrepid som innvending har utstillinger om både 11. septemberterroren, sjøfart og romfart, og som på dekk har en fin samling av krigsfly, spionfly og helikoptre. Dessuten hører også en ubåt med i samlingen.

Museet holder åpent mellom 10 og 17 på ukedager og frem til 18 i helger og fridager. Husk at siste innslipp er en time før stengning. Prisen for adgang er 14,50 dollar for voksne, 9,50 for barn opp til 17 år og 2,50 for barn mellom to og fem.

Intrepid Sea-Air-Space Museum
Pir 86 på Manhattans vestside
12th Ave. og 46th Street

 • Se bildene av Concorde og andre gjenstander fra Intrepid-museet
 • Concorde sett fra dekket på USS Intrepid. Vis mer


  13 fly - her finner du dem

  De 13 Concordene fra British Airways og Air France var svært ettertraktede museumsgjenstander da trafikken ble lagt ned for godt i fjor. To til kan du se i USA - en modell fra Air France har endt opp hos The Smithsonian Institution National Air and Space Museum utenfor Washington, og en annen modell fra British Airways er parkert i Seattles Museum of Flight.

  Flere Concorder kan du se i Storbritannia. Av British Airways maskiner har en nylig funnet veien fra Heathrow til Museum of Flight ved Edinburgh i Skottland. Andre steder du kan se Concorde i Storbritannia er hos Airbus UK - Filton Bristol, Manchester flyplass og Heathrow flyplass. Dessuten finnes et testfly på Motorsport and Aviation Museum i Brooklands, Surrey. Den siste fra British Airways står på Grantley Adams flyplass i Bridgetown, Barbados.

  En modell fra Air France kan du se på Auto & Technik Museum i Sinsenheim (Baden-Württemberg), Tyskland - Europas største private museum. De andre Air France-concordene finner du på Museum of Air and Space i Le Bourget, Frankrike og i Aeronautics exhibit park i Toulouse, Frankrike. Det siste finnes på hjemmebane, Charles de Gaulle hovedflyplass utenfor Paris.

  Tilbake til innledningen