Du trenger ikke reise så veldig langt før du treffer sola.<br />
Foto: Geir Andreas Wangsmo
Du trenger ikke reise så veldig langt før du treffer sola.
Foto: Geir Andreas WangsmoVis mer

Hvor er hetebølgen nå?

Solen har tatt ferie. Varmetørste nordmenn pakker kofferten og drar på tur. Men hvor bør du reise hvis du virkelig vil svette av deg noen liter? Vi har funnet frem til de varmeste stedene akkurat nå.

Norge har hatt en trist sommer. Solen har vist seg litt i Nord-Norge, men ellers går de fleste rundt med hvite kropper. Resten av Europa har derimot badet i svette. Den verste hetebølgen har gitt seg, men fremdeles er det godt og varmt mange steder.

Nord-Norge varmest

Skal du feriere i Norge bør du komme deg så langt nord som mulig. I Hånningsvåg og Sør-Varanger har de i dag opp mot 25 grader og de melder også om gode badetemperaturer! Neidenelva måler faktisk 18 pluss. Etter en lang vinter fortjener nordlendingene en varm og god sommer.

Solfylte Spania

Hvis du skal på ferie i Europa er det Spania som er varmest. Cordoba i Sør -Spania har rekorden på 38 grader. Cordoba ligger ved elven Guadalquivir og er Spanias fjerde største by. Solkysten er også varm. I Alicante er det målt 28 grader, noe som helt sikkert holder i massevis for den jevne nordmann. Spanias nabo Portugal, har også hete dager. I Lisboa kan du vandre rundt i tynne sommerklær uten å fryse. Her viser gradestokken 29 pluss.

I Hellas henger varmen fremdeles igjen. På Rhodos svetter turistene aller mest med 34 grader, mens det i Athen er 31 grader. Ellers frister Italia med høye temperaturer, som i Napoli hvor måleren viser 30 grader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I resten av Europa ligger temperaturene på rundt 20 til 25 grader.

Hetebølge over USA

Beveger du deg over Atlanteren blir du møtt av en slående varme. USA slår alle rekorder og spesielt vestkysten. I Palm Springs i California er det 44 grader! Det er det heteste stedet for øyeblikket! Men hvor trygt er det å reise hit? Vi har sjekket værvarselet litt nærmere og funnet ut at du kan regne med torden, ødeleggende vinder, kraftig regn og tornadoer (!) her de nærmeste dagene. Så da er det kanskje bedre med litt mildere, men dog stabilt vær andre steder i verden.

I resten av USA ligger temperaturene på rundt 30 grader.

Varm vinter i Australia

På den andre siden av kloden er det vinter. Ja, ja… vi hadde vel ikke klaget om vi hadde hatt 19 grader midt i desember. Det er nemmelig det temperaturmåleren viser i Sydney akkurat nå. Lenger inn i landet er det nok kaldere, men beveger vi oss oppover til Cairns er det faktisk 26 grader og strålende sol! Det er vinteren sin det…

Billige turer til Spania

Med Spania som varmeste reisemål i Europa frister det kanskje med en liten tur. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du turer til Alicante fra 1995 kroner. Husk også konkurransen vår hvor du kan vinne mange flotte premier.

Sommeren er enda ikke over, så vi kan fremdeles håpe på noen fine dager her hjemme også. Ha en fortsatt temperert sommer!