Hvor er ferievalutaen billigst?

De fleste er kjente med at kronekursen gagner nordmenn på ferie i utlandet i sommer. Men hvor lønner det seg å kjøpe ferievalutaen?

DinSide Økonomis undersøkelse viser at det lønner seg å ta ut valuta i utenlandsk minibank.
DinSide Økonomis undersøkelse viser at det lønner seg å ta ut valuta i utenlandsk minibank. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei!

Jeg har et spørsmål som nok angår de fleste.

Bør man veksle i Norge eller i utlandet (Danmark for mitt tilfelle) når man
skal veksle utenlandsk valuta (euro i mitt tilfelle)?

mvh Jimmy

Hvor? Hvordan?

Takk for interessant og akuelt spørsmål. DinSide Økonomi gjorde i juni en undersøkelse på hvor det er billigst å kjøpe ferievalutaen. I undersøkelsen ble fem muligheter sjekket ut; Reisesjekk, veksleautomat på Gardermoen, VISA-uttak i utlandet, Mastercard-uttak i utlandet, og skrankeveksling i norsk bank. Det fremkom da at reisesjekker var rimeligste alternativet, men at VISA-uttaket i utenlandsk minbank kun var seks kroner dyrere.

Ole Gilbo, informasjonsleder i Gjensidige NOR Sparebank, mener det er vanskelig å si noe sikkert om hva som er mest lønnsoms.

- Det er svært vanskelig å si på generelt grunnlag om det lønner seg å ta med kontanter til utlandet, enten i form av norske kroner, euro eller dollar. Noen ganger vil det være lønnsomt, og andre ganger ikke, sa Gilbo til DinSide Økonomi i juni.

Gilbo anbefaler imidlertid reisende å kontakte ambassade eller turistkontor i ferielandet for å sjekke ut vekslinsforholdene.

  • Her får du billigst reisevaluta

  • DinSides Reises valutakalkis
  • Finnes det billig overnatting i Oslo?

  • Tilbake til innledningsartikkelen