Hvor er DinSide nå?

Denne uken besøker vi en gammel ferieøy som i årtier har vært en turistmagnet på grunn av den frodige naturen og det fantastiske klimaet.

Det er bratt her, men temperatur og fuktighet sørger for at øya er grøderik. Foto: Karoline
Det er bratt her, men temperatur og fuktighet sørger for at øya er grøderik. Foto: Karoline Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

Het vin

Geografisk hører øya med til ett kontinent, mens landet som administrerer den ligger i en annen verdensdel. Øygruppen ble først kolonisert på 1420-tallet. Klimaet er behagelig, mellom 16 og 22 grader året rundt. Noe som selvsagt virker forlokkende på turister, selv om det ikke finnes en eneste sandstrand på hele øya. Rikelig med nedbør sikrer en frodig og grøderik natur. Det dyrkes både sukkerrør, bananer og mango her, men også flere kornslag. Et imponerende system av kanaler fører vann fra det fuktige nord til det tørrere syd.

Navnet på øya er kanskje vel så kjent på grunn av hetvinen som produseres her. Den er gyllen og søt, og eksporteres over hele verden. Til sist kan vi nevne at innflygningen til øya er litt av en opplevelse… titter du ut flyvinduet vil du nemlig se at flyplassen, på grunn av det bratte terrenget, er bygget på påler!

Se bildet i stor utgave her.

Svar og vinn

Ukens spørsmål er: Hva er navnet på øya, hva heter hovedstaden her, og hvilket land hører øya til? Vet du svaret og sender det inn til denne e-postadressen, blir du med i trekningen av en valgfri reisepremie fra listen under.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svarfrist er onsdag 6.12. Husk å skrive navn, adresse samt hvilken premie du ønsker deg! Premiene du kan velge mellom er nyttige reiseeffekter vi tidligere har omtalt på DinSide Reise.

Het by

I forrige ukes konkurranse spurte vi etter navnet på en berømt by, og den mest kjente gaten i denne byen. Den hete byen som hver vår preges av en livlig festival, er selvsagt New Orleans. Gaten heter Bourbon Street, og festivalen finner sted ved innledningen til fasten og heter selvsagt Mardi Gras.

Mange svar denne uken, og mange riktige selv om navnet på gaten nok var en nøtt for noen. Vinneren av en toalettveske er Yngve Strøm fra Oslo. Vi gratulerer, premien kommer i posten.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.