Gjester lar seg ikke bare imponere av nydelige strender, men også av befolkningens blide fremtoning.
Gjester lar seg ikke bare imponere av nydelige strender, men også av befolkningens blide fremtoning.Vis mer

Hvor er DinSide nå?

Vi har tatt turen innom en sted som gjennom flere århundrer har vært et livlig sentrum for handelsreisende.

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

Lange hvite sandstrender

Flere og flere nordmenn finner veien til dette stedets vakre strender. Klimaet er tropisk, men behagelig fordi havvinder sørger for en svalende effekt. Stedet vi vil frem til består av flere øyer, hvorav de to største er bebodd. Øyene tilhører en forbundsrepublikk på fastlandet. Øygruppen og hovedstaden der, bærer samme navn. Her har det i århundrer bodd flere ulike folkegrupper: Arabere, persere, indere og afrikanere. Gjennom flere århundre har øyene vært et viktig handelssentrum.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Se bildet i stor utgave her.

Svar og vinn

Ukens spørsmål er: Hva er navnet på øygruppen, og hvilket land hører den til? Vet du svaret og sender det inn til denne e-postadressen, blir du med i trekningen av en valgfri reisepremie fra listen under.

Svarfrist er onsdag 13.12. Husk å skrive navn, adresse samt hvilken premie du ønsker deg! Premiene du kan velge mellom er nyttige reiseeffekter vi tidligere har omtalt på DinSide Reise.

Søt vin

I forrige ukes konkurranse spurte vi etter navnet på ei øy, navnet på hovedstaden der og hvilket land øya sogner til. Den kvikke leser fant at øya heter Madeira, og at hovedstaden her heter Funchal. Madeira hører til Portugal.
Vinneren av forrige ukes konkurranse heter Bjørn Larsen og han får en toalettveske. Vi gratulerer, premien kommer i posten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.