En nordmann ledet i 1955-56 en arkeologisk ekspedisjon til øya.
En nordmann ledet i 1955-56 en arkeologisk ekspedisjon til øya.Vis mer

Hvor er DinSide nå?

Nederlenderen Roggeveens oppdagelse fikk tragiske konsekvenser for øyas befolkning.

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

Gresskledt landskap

De store fortidsminnemerkene er myteomspunnet, og trekker mange gjester til øya. Spekulasjonene om de grandiose figurene, har vært mange. Også en kjent nordmann har deltatt i arbeidet med å avdekke fortidsminnemerkenes opprinnelse.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Se bildet i stor utgave her.

Svar og vinn

Ukens spørsmål er: Hva er navnet på øya, og hvilket land hører den til i dag? Vet du svaret og sender det inn til denne e-postadressen, blir du med i trekningen av en valgfri reisepremie fra listen under.

Svarfrist er onsdag 20.12. Husk å skrive navn, adresse samt hvilken premie du ønsker deg! Premiene du kan velge mellom er nyttige reiseeffekter vi tidligere har omtalt på DinSide Reise.

Krydder og kokosnøtter

I forrige ukes konkurranse spurte vi etter navnet på en øygruppe og hvilket land den tilhører. Den kvikke leser fant at øygruppen vil ville frem til var Zanzibar. Zanzibar består av to hovedøyer, Zanzibar og Pemba, og noen mindre ubebodde øyer. Zanzibar hører selvfølgelig til Tanzania.

Vinneren av forrige ukes konkurranse er Karl-Johan Terøy fra Ålesund, og han får et koffertbelte. Vi gratulerer, premien kommer i posten.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.