Hvor er DinSide nå?

Ukens destinasjon er nok kjent for de fleste, i hvert fall de som liker å handle billig. Klarer du å gjette hvilken by vi er i nå?

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

En storslått konge, som gjorde sitt land til en stormakt etter seire over Polen og Tyskland.
En storslått konge, som gjorde sitt land til en stormakt etter seire over Polen og Tyskland. Vis mer

Koselig og billig

Denne uken besøker vi en by som er nok er kjent og kjær for de fleste. Byens historie strekker seg tilbake til 1.000 tallet. Det var imidlertid en storslått konge som ga byen sine privilegier og bystatus, så sent som i 1621. Den ærverdige majesteten står nå vel plassert, på ett av byens sentrale torg. Byen er bygget etter nederlandske prinsipper, med kanaler og omkransende festningsverk. Den preges av en underlig kombinasjon av brede, åpne gater og et tett, kompakt sentrum frigjort for trafikk. Med rundt 500.000 innbyggere, er byen landets nest største. Kanskje du har vært her og fylt handleposene med billig mat og alkohol? De fleste kan nok gjette seg frem til byen, men hva heter den høyt aktede kongen?

Ukens spørsmål er altså: Hva heter byen, og hvem er modell for den prektige statuen?

Vinn premier

Vet du svaret, sender du det til denne e-postadressen innen onsdag 31. januar. Da kan du bli med i trekningen av en reisepremie fra listen under. Husk å skrive hvilken premie du ønsker deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gammelt amfiteater i…

Forrige uke besøkte vi en vakker by, som nok er best kjent for sitt eldgamle amfiteater. Mange tippet Roma og Colosseum. Landet var rett, men vi skal nok litt lenger nordøst: Rett svar er Verona, og landet er da selvsagt Italia. Gunnar Magerøy fra Molde, er blant de som svarte riktig denne gangen. For det vinner han en toalettveske, premien komme i posten.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.