Hvor er DinSide nå?

Vi snører ryggsekken og begir oss ut på langtur. Hvor i all verden finner du denne steinen?

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

Verdens største stein?

Stor og rød. Steinen lyser lang vei i det golde landskapet. Hvor er vi nå?
Foto: Geir Andreas Wangsmo Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Turistmagnet, trekkplaster, verdens største stein. De fleste som har besøkt dette landet burde vite hva vi snakker om. Den dyprøde fargen og den merkelige formen har gjort ukens utvalgte reismål til et landemerke.

Steinen er 348 meter på det høyeste og 3,6 kilometer på det lengste. Det antas videre at to tredjedeler av steinen ligger under jorden. Giganten har to navn, noe som er ganske typisk for dette landet. Urinnvånerne ser for øvrig på området som svært hellig. Likevel gjør turister daglige forsøk på å nå toppen. Flere har omkommet, de fleste av hjerteattakk. Vet du hvor i verden vi befinner oss?

Svar og vinn

Ukens spørsmål er: Hva heter steinen, og hva heter landet? Vi aksepterer begge navnene på steinen. Vet du svaret og sender det inn til denne e-postadressen, blir du med i trekningen av en valgfri reisepremie fra listen under. Svarfrist er onsdag 7. mars. Husk å skrive navn, adresse samt hvilken premie du ønsker deg! Premiene du kan velge mellom er nyttige reiseeffekter vi tidligere har omtalt på DinSide Reise.


Kloster på toppen av klipper

Mystiske kloster på toppen av underlige, smale klipper. I forrige ukes konkurranse spurte vi etter navnet på dalen og landet, hvor du finner denne turistattraksjonen. De fleste svarte rett – Meteora og Hellas. Vinneren i forrige ukes konkurranse heter Gudrun Lanes og er fra Oslo. Hun får et reisehåndkle. Vi gratulerer, premien kommer i posten.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.