Hvor er DinSide nå?

Denne uken skal vi på kulturferie. Reisen går til en by som har opplevd en ny vår etter at de fikk et supermoderne bygg på plass. Hvor er vi nå?

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

Bygget som satt byen på verdenskartet

Geometriske former knytes sammen til én bygning. Hvilken, og hvor?
Foto: Jorge Tutor Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Her er historien om den grå og kjedelige industribyen, som vips hadde sin plass på turistenes toppliste. Og alt som skulle til var et futuristisk byggverk. Prosjektet ble satt i gang i 1991. Seks år senere sto det imponerende bygget klappet og klart. 32.000 kvadratmeter med supermoderne arkitektur; en kombinasjon av fantastiske geometriske former, i glass, sandstein og titan. Arkitekten er amerikansk, og en aldri så liten berømthet i seg selv. Bygget trekker nå flere millioner besøkende i året, og har til og med fått en birolle i en Bond-film. Det koster 800 pesetas å komme inn, vel verdt pengene hvis du er opptatt av kunst og kultur. Vet du hvor i verden vi befinner oss?

Svar og vinn

Ukens spørsmål er: Hva heter bygningen, og hva heter byen?. Vet du svaret og sender det inn til denne e-postadressen, blir du med i trekningen av en valgfri reisepremie fra listen under. Svarfrist er onsdag 14. mars. Husk å skrive navn, adresse samt hvilken premie du ønsker deg! Premiene du kan velge mellom er nyttige reiseeffekter vi tidligere har omtalt på DinSide Reise.


Gigantisk stein

En kjempemessig stein midt ute i et ørkenlandskap. I forrige ukes konkurranse spurte vi etter navnet på steinen og landet, hvor du finner denne turistattraksjonen. Vi har fått inn en bråte med svar, og det var gledelig å se at de fleste hadde fått med seg begge de riktige navnene. Uluru og Ayers Rock. Landet er selvfølgelig Australia. Vinneren i forrige ukes konkurranse heter Per Axel Pedersen og er fra Hov. Han får en oppblåsbar sovepute. Vi gratulerer, premien kommer i posten.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.