Hvor er DinSide nå?

Denne uken tar vi turen til et av sommerens populære pakkereisemål.

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

Populær ferieøy

Hvor i verden er vi nå?
Foto: Martin Vestre
Hvor i verden er vi nå?
Foto: Martin Vestre Vis mer

Denne øya er en favoritt blant øyhoppere og båtloffere. Skal vi tro gammel mytologi ble øya i sin tid skapt av havguden Poseidon, selv om innbyggerne også liker å trekke fram vinguden Dionysos som verge.

Den største byen på øya stammer fra 1200-tallet, og er preget av det tidlige venetianske herredømmet. På en liten halvøy utenfor sentrum finner du også tempelruinen som vises på bildet. Tempelet, som aldri ble ferdigstilt, skulle bygges til guden Apollos ære. Et sikkert motiv for feriealbumet, og fast innslag på øyas postkort. Øya er for øvrig den største i ”sin” øygruppe. Hvor i all verden er vi? En større versjon av bildet ser du her.

Svar og vinn

Ukens spørsmål er altså: Hva heter øya, og hva heter øygruppen?. Sender du riktig svar til denne e-postadressen, blir du med i trekningen av en valgfri reisepremie fra listen under. Svarfrist er onsdag 4. april. Husk å skrive navn, adresse samt hvilken premie du ønsker deg! Premiene du kan velge mellom er nyttige reiseeffekter vi tidligere har omtalt på DinSide Reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Verdenskjent byggverk

Ruinene av en en gang mektig inkaby. I forrige ukes konkurranse spurte vi etter navnet på en verdenskjent ruinby, og landet. Masser av svar, og de aller fleste gjettet rett. Machu Picchu og Peru er riktig svar. Vinneren i forrige ukes konkurranse heter Einar Olaf Dahle og er fra Oslo. Han får en silkelakepose. Vi gratulerer, premien kommer i posten.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.