Katedralen har sunket ned og er litt skjev, men uansett et imponerende skue. Foto: Karoline
Katedralen har sunket ned og er litt skjev, men uansett et imponerende skue. Foto: KarolineVis mer

Hvor er DinSide nå?

Denne uken står vi foran en stor katedral som ligger i en hovedstad.

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

En by med historie

Denne uken skal vi til et stort land og en stor hovedstad. Byen er faktisk en av verdens største. Den imponerende katedralen ligger ved en gigantisk plass i byens historiske sentrum. Her er det ikke bare kristne religiøse aktiviteter som har funnet sted. Plassen var tidligere sentrum for urinnvånernes seremonier. Selve katedralen tok det hele tre århundrer å fullføre. Den er 100 meter lang og 46 meter bred, og skal være den største religiøse bygningen på dette store kontinentet. Byen ligger på svært porøs og vannholdig grunn, og mange av de gamle bygningene heller til siden eller har sunket nedover i grunnen.

Vil du se et større bilde av katedralen og den store plassen klikker du her. Hvor i all verden er dette?

Konkurransen

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ukens spørsmål er altså: Hvilken by er vi i nå, og hva kalles plassen katedralen står ved?

Sender du riktig svar til denne e-postadressen, blir du med i trekningen av en valgfri reisepremie fra listen under. Svarfrist er onsdag 9. mai. Husk å skrive navn, adresse samt hvilken premie du ønsker deg. Premiene du kan velge mellom er nyttige reiseeffekter vi tidligere har omtalt på DinSide Reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av Europas vakreste byer

Forrige uke spurte vi etter navnet på en by og en bro, begge av de vakreste i Europa. Ukens vinner er Grethe Berven fra Oslo. Hun og mange andre, svarte ganske riktig, Praha og Karlsbroen. Hun ønsker seg en toalettveske, premien kommer i posten.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.