Øya er kjent for sitt fargerike karneval.<br />
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
Øya er kjent for sitt fargerike karneval.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag ScheveVis mer

Hvor er DinSide nå?

En tidligere koloni med et av verdens heftigste karneval.

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

Calypso på paradisøy

Tidlig fikk øya mange innbyggere med franske aner, og det var franskmennene som først innførte karnevalstradisjonene. Nå er øya en del av en republikk, men de tidligere slavene valgte å videreføre karnevalstradisjonene etter frigjøringen i 1838. Karnevalet her er nå regnet som ett av de heftigste i verden, preget av calypso og soca-musikk. Klimaet er tropisk, og øya er en del av en større øygruppe. Hvert år trekker enorme mengder turister hit, spesielt fra USA, men også fra Europa. Vil du se en større utgave av bildet klikker du her.

Ukens konkurranse

Ukens spørsmål er: Hva heter karnevalsøya, og hva er navnet på republikken den er en del av?

Sender du riktig svar til denne e-postadressen, blir du med i trekningen av en valgfri reisepremie fra listen under. Svarfrist er onsdag 23. mai. Husk å skrive navn, adresse samt hvilken premie du ønsker deg. Premiene du kan velge mellom er nyttige reiseeffekter vi tidligere har omtalt på DinSide Reise.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hus på vannet

Forrige uke spurte vi etter navnet på en by der mange velger å bo på vannet. Det er kanskje naturlig å tenke på Venezia, men ikke denne gangen. Byen med dem mange husbåtene, kanalene og berømte museer er Amsterdam i Nederland. Riktig svar kom blant annet fra Eirik Huse i Bergen. Han ønsker seg en toalettmappe – premien kommer i posten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.