Hvor er DinSide nå?

Torneroseslottet vokter over en by beskrevet som ”this Glorious Eden”.

Eventyrslottet kneiser høyt over byen.
Eventyrslottet kneiser høyt over byen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ukens reisekonkurranse gir observante lesere sjansen til å vinne morsomme og praktiske reiseeffekter. Finner du ut hvor bildet er tatt, og svarer på våre spørsmål, er du med i trekningen.

Poetens paradis

En berømt poet født på 1700-tallet beskrev en gang denne byen som ”this Glorious Eden”. Neppe mindre attraktiv i dag, trekker byen jevnt med besøkende på grunn av sin beliggenhet, sine palasser og sine herskapshus. Ett av dem ser du på bildet, et skikkelig eventyrslott som ble bygget over et gammelt kloster på 1800-tallet. Slottet ble gjort om til museum allerede i 1910.

Selve byen ligger ikke langt fra hovedstaden i landet, og landets tidligere kongehus holdt en gang sommerresidens her. Klimaet er behagelig svalt hele sommeren, selv om du ikke trenger å reise langt for å finne hete strender.

Bli med

Ukens spørsmål er: Hva heter byen vi besøker, og hvilken hovedstad ligger den i nærheten av?

Sender du riktig svar til denne e-postadressen, blir du med i trekningen av en valgfri reisepremie fra listen under. Svarfrist er onsdag 13. juni. Husk å skrive navn, adresse samt hvilken premie du ønsker deg. Premiene du kan velge mellom er nyttige reiseeffekter vi tidligere har omtalt på DinSide Reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaldt og hett

Forrige uke spurte vi etter navnet på en øy og en isbre. Bildet er fra Vatnajøkull på Island, et land som for øvrig også er kjent for sine varme kilder og vulkanske aktivitet. Riktig svar fikk vi blant annet fra Marita Katjana Iversen fra Oslo. Hun ønsker seg toalettmappe, den kommer i posten.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.