Det er stor sannsynlighet for at du får en hvit jul i år! Foto: Colourbox
Det er stor sannsynlighet for at du får en hvit jul i år! Foto: ColourboxVis mer

Hvit jul over hele landet

Selv bergenserne får se snø til jul.

Det er ennå ni dager til jul, men langtidsvarselet kan gi en pekepinn på hva slags vær vi kan vente oss 24. desember.

Ett stikkord: Bikkjekaldt.

Ja, det blir ingen mild jul i år - det er meldt -12 grader i Oslo. Kulda kommer krypende allerede torsdag 17. desember med -7 grader. Det blir gradvis kaldere jo nærmere vi kommer julaften. Hvor mye snø det blir er en annen sak. Det er meldt snø på søndag, men ellers blir det overskyet, også å julaften.

Lillehammer kan de også glede seg til kalde vinterdager og også en del snø frem mot jul. Temperaturene vil ligge på -8 til -12 grader, og det skal snø litt søndag og mandag.

Det blir med andre ord ganske garantert hvit jul på Østlandet i år.

Hva da med Sørlandet? I Kristiansand er det litt mer usikkert. Temperaturene vil så vidt ligge på minussiden fra lørdag av, og det er meldt snøbyger. Det skal snø ganske mye søndag til onsdag, men selve julaften er det ventet 1 plussgrad og sludd. Vi krysser fingrene for at snøen som kommer før jul holder seg.

Sørvestlandet har litt bedre sjanse for å få en hvit jul. I Stavanger er det meldt rundt -2 grader helt fram til og med julaften. Og ja, det vil snø både fredag, lørda, søndag, mandag og tirsdag. Det er vel ikke så ofte siddisene får oppleve hvit jul, men i år ser det jammen slik ut.

Så var det Bergen, da. Her er det ikke ofte snøen faller til jul. Men, i år kan kanskje dette slå til også her. Kuldegradene kommer sigende onsdag 16. desember, og holder seg frem til julaften. Fredagen skal det faktisk snø litt, og når de påfølgende dagene får -4 grader, ser det virkelig lyst ut også for bergenserne!

Også i Trondheim er det bare å belage seg på å finne frem den tykke vinterfrakken. Her er det meldt -9 grader på julaften. Det kommer noe snø fredag 18. desember, og siden de skal bli rundt -8 grader helt fram til jul, er trønderne så og si sikret hvit jul i år.

- 19 grader!

Drar vi enda lenger nord, blir det enda kaldere. Folk i Nordland bør kjøpe inn veden de trenger. I Narvik er det meldt -19 grader på julaften! Det kommer litt snø fredag 18. desember, men ellers er det overskyet. Men med så kalde temperaturer holder nok snøen seg, og litt skikkelig rimfrost skaper en hvit verden til jul, uansett.

Siste by vi sjekket i denne omgang var Tromsø. Her blir det også bra kaldt fram mot jul - Vi snakker om -10 til -12 grader. Litt snø kommer det også på torsdag og fredag 17. og q8. desember, så tromsøværingene kan nok også vente seg et hvitt landskap på julaften.

Kan det bli bedre? Hvit jul over hele landet!

Værvarselet er hentet hos Yr.no. Langtidsvarlser er alltid usikre, men det ser ut til at en kaldfront vil legge seg ganske stabilt over landet i uken fremover, så etter all sannsynlighet stemmer varselet ganske godt.