Snøen er her den, bare du kikker rett sted. Foto: Ståle Dybsjord
Snøen er her den, bare du kikker rett sted. Foto: Ståle DybsjordVis mer

Hvit jul - nå!

Skiføret er glimrende flere steder i landet, selv om det foreløpig er magert i lavlandet.

Klimaendringer til tross – endelig er det vintervær å spore i de fleste deler av landet. Varsler fra Det norske meteorologiske institutt tyder på at julesnøen også vil dale ned over ganske mange av de tusen hjem i dagene rundt julaften. Men allerede nå er det vakre, hvite løyper for den som vil ta en juletur på ski.

Mest snø akkurat nå

Som sist uke: Det er mest snø på Nesbyen, Uvdal og Tyin-Filefjell. Valdres følger like bak. Flere skisentre kan melde om at de har rundt meteren med snø denne uken. Her finner du de som skryter av mer enn halvmeteren med snø. Flere steder kan de også by på klar himmel og skikkelig kaldt vintervær.

Opplysningene er hentet fra Skiinfo. Her kan du se hvordan forholdene var sist uke. Dessverre er fortsatt flere skisentre stengt på grunn av snømangel. Med minusgradene begynner snøkanonene nå på sitt arbeide, og det er likevel skihåp for romjulen flere steder i landet.

Håp i Midt-Norge

Siden forrige uke er det heldigvis snø på vei i store deler av landet. Varslene fra DNMI og Storm Weather Center tyder på at hele landet kan se julesnøen i løpet av julaften, med unntak av Østlandet. Bra for skisentrene i Midt- og Nord-Norge som har lidd under det uvanlige tørre og milde vinterværet hittil i desember.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steder som var fullstendig snøløse forrige uke, kan denne uken vise til ferske snøfall. Både Oppdal og Bjorli har for eksempel fått mer enn desimeteren siste uke. Flere steder i Midt-Norge har sett snø siste uken, etter ukevis med tørt vær.

Frister snøen, kan DinSide fortelle at det fortsatt er muligheter for deg som ønsker å feire nyttårshelgen i høyfjellet. Her finner du oversikt over ledige rom og tilbud til steder som Geilo, Trysil, Hafjell og Finse med flere.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.