Hvit helgemoro

Det tegner til å bli en snørik helg for den som tar med plankene til fjells i Sør-Norge.

Ekte skiglede er lett å finne i løssnøen.
Ekte skiglede er lett å finne i løssnøen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du kan regne med sol i fjellet i Sør-Norge i helgen, og med metervis av skiføre på plass tegner det til en herlig helg for deg som finner frem plankene tidlig i sesongen. De fleste steder har endelig fått snø, og enkelte skisentre kan melde om nærmere to meter!

Mer snø

Flere steder har fått snø siste uke, mange skisteder melder om mer enn ti centimeter nysnø de siste dagene. Holder det seg skikkelig kaldt, er det med andre ord håp også for pudderglade. Hos Skiinfo melder Ål om 20 centimeter puddersnø som falt mandag 8. januar.

Midt-Norges store stolthet, Oppdal, har slitt med uvanlig tørt vær hittil i vinter, men med siste snøfall på 15 centimeter nærmer det seg halvmeteren også her. Og mer er i vente i dagene fremover om værmeldingene slår til.

Også i Oslo-området er snø nok i bakkene, selv om regnet gjorde sitt beste for å vaske bort det lille som lå igjen fra det kalde nyttårsskiftet nede i lavlandet.

Meter på meter

Lavlandet flere steder "sliter" fortsatt med magre snømengder og dårlig skiføre. Andre steder er det meter på meter. Aller mest snø på Skiinfos lister, finner vi i Uvdal. Her mangler fattige fem fattige centimeter før tometersmerket er nådd. Også Gaustablikk skryter av mannsdyp snø, 1,90 meter over bakkenivå. Se hvor det er snømengder over halvannen meter her. Holder det med snø til midjen eller deromkring, kan du sjekke stedene som har over én meter. Selv om det ikke er meterdypt, kan skiforholdene være utmerkede. Her er skianlegg som har snøforhold som tilsier at de har åpnet de fleste av løypene.

I nord

Tallene hentes fra Skiinfo.
Tallene hentes fra Skiinfo. Vis mer

Nord-Norges fantastiske natur byr på skiopplevelser av de sjeldne. Mørketiden forhindrer oss imidlertid fra å nyte det i store drag så tidlig på året. Narvik, som av mange er regnet som Norges flotteste skianlegg, oppfordrer langveisfarende til å utsette besøket til mars, april og mai. Nå er kun deler av anlegget åpent.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.