Hvilket snorkleparadis skal du velge?

Du har ikke dykkersertifikat, men du elsker å snorkle blant koraller, fisk og andre sjødyr. Bør du reise til Hurghada eller Sharm el Sheikh?

FOTO: Star Tour
FOTO: Star Tour Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge de to destinasjonene ligger i Egypt, begge kan tilby imponerende høye luft- og vanntemperaturer i vinterhalvåret, de kan begge skilte med usedvanlig lite nedbør - og de er begge kjent for et fantastisk dyreliv like under vannoverflaten. Det store spørsmålet blir derfor hvilket reisemål du skal velge.

Det finnes selvsagt en rekke ulike grunner til å legge reisen til Egypt. Noen vil se pyramidene, andre har tenkt seg til Luxor, noen drømmer om ørkensafari mens andre vil besøke kjempebyen Kairo. Vi har denne gangen imidlertid valgt å fokusere på deg som elsker snorkling, eller skindiving som det også kalles. Hvilket er det beste reisemålet for deg som ønsker å snorkle blant koraller, fisk og andre sjødyr like utenfor hotellet?

Vi har snakket med representanter for fem reisebyråer som samtlige tilbyr reiser til både Hurghada og Sharm el Sheikh. Og fire av dem er helt enige om at Sharm el Sheikh er det aller sikreste kortet for snorklere.


Vis Sharm vs Hurghada i et større kart

Artikkelen fortsetter under kartet.

Star Tour: Sharm el Sheik

- Jeg har selv snorklet og dykket i Hurghada og synes det var fint. Men jeg har nå forhørt meg med kjennerne her på huset og de holder nok en knapp på at Sharm er det beste stedet for å snorkle og se undervannsliv i Egypt. Ifølge kjennerne er vannet enda klarere og korallene enda flere i Sharm enn i Hurghada. Ofte er det tilbud om gratis badebåt fra hotellene og ut til revene, eventuelt ligger revene så nært land at du rett og slett kan svømme ut på egenhånd, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, kommunikasjonsrådgiver i Star Tour.

Ving: Sharm el Sheik

Christian Grønli, salgsdirektør i Ving, støtter Larsen-Vonstett.
- I Hurghada-området får man en mer "egyptisk" opplevelse, da nærheten til Nilen og Luxor betyr mulighet for å oppleve gammel egyptisk kultur. Det er også gode dykke- og snorklemuligheter i Hurghada-området, da spesielt i Makadi Bay-området. Sharm el Sheik har imidlertid en mer internasjonal atmosfære og betegnes som et dykkereldorado. Ikke bare for dem med sertifikat, men også for dem som kun bruker snorkel og maske. Mange steder er det rev rett utenfor stranden, og man er ikke avhengig av båt for å få en super snorkelopplevelse. Og kun en kort båtreise ut i Rødehavet kan man snorkle på det verdenskjente Ras Mohamed-revet, som er en opplevelse for livet, sier Grønli.

FOTO: Atlantisreiser
FOTO: Star Tour
FOTO: Star Tour
FOTO: Star Tour
FOTO: Star Tour
FOTO: Star Tour
FOTO: Star Tour
FOTO: Ving Foto: Ving
FOTO: Ving
FOTO: Ving

Artikkelen fortsetter under fotoalbumet.


Apollo: Sharm el Sheik

Også Helen Begby, informasjonssjef i Apollo, anbefaler snorklere å sette kursen mot Sharm el Sheik.
- Hurghada har flere severdigheter på land og en større nærhet til noen av verdens største kulturskatter. Likevel vil jeg helt klart anbefale snorklere å velge Sharm - hele stedet er jo er bygget opp omkring undervannslivet, sier Begby.

Solia: Sharm el Sheik

Og Gunder Moe, administrerende direktør i Solia, er av samme oppfatning.
- Jeg kunne ha sagt og skrevet masse pent om Hurghada. Men med ditt utgangspunkt blir svaret Sharm, rett og slett fordi korallene er enda flere og lettere tilgjengelige der, sier Moe.

Atlantisreiser: Hurghada

Daglig leder i Atlantisreiser (tidligere Egyptreiser), Roger Fjeldheim, er den eneste i vårt ekspertpanel som mener at snorkleren i stedet bør sette kursen mot Hurghada.
- Begge steder er flotte, men jeg mener korallrevene er aller best tilgjengelige for snorklere i Hurghada, mener Fjeldheim.

Riktignok ble det ikke enstemmighet. Men fire av fem mener eksperter hevder altså at snorkleren bør sette kursen mot sydspissen av Sinai-halvøya og Sharm el Sheik.

Hva koster en ferie her?

Hurghada er på Apollo og Vings sommerprogram. En restplassuke her med uspesifisert overnatting koster fra 2.000 kroner i august og september. Alle de overnevnte charterselskapene har Hurghada og Sharm el Sheik på vinterprogrammet. Regn med å betale fra 4.500 for en uke med overnatting i vintersesongen.Hos Forbes Traveller kan du lese om verdens beste snorklesteder.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!