Hvilken by bør bli OL-by?

Oslo, Trondheim eller Tromsø? I dag avgjør idrettstyret hvilken av de tre byene som blir norsk kandidat for kampen om vinter-OL i 2018. Hvilken by er din favoritt?

Vinter-OL 2018:

Hvilken by er din OL-favoritt? (Avsluttet)
Tromsø(61%) 175
Oslo(27%) 78
Trondheim(12%) 36
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I dag stemmer idrettstyret over hvilken by som skal bli norsk OL-kandidat for lekene i 2018. De tre søkerbyene Tromsø, Trondheim og Oslo har knivet hardt om oppmerksomheten, og i februar leverte de hver sin søknad, alle med behov for statsgarantier, og alle med vekt på at lekene skal være miljøvennlige. Hvilken er din favoritt? Stem i boksen til høyre.

Tromsø

Prislappen som er satt på OL i Tromsø er 15,5 milliarder kroner. Byen er kommunalminister Hagas (SP) favoritt, og Tromsø har i sin søknad vektlagt effekten et arrangement vil ha på nordområdene. Mange fremhever Tromsø som et spennende alternativ, det klart mest eksotiske av de tre søkerne. Det er imidlertid her det må bygges mest nytt til et OL-arrangement.

Les mer om Tromsø og området rundt i artikler fra DinSides arkiver.

Trondheim

Trondheim har i sin søknad budsjettert med 13,5 milliarder for OL. De garanterer for en skikkelig folkefest i sin søknad på grunn av det trønderske engasjement for idrett. Trønderne vil avholde alpine øvelser og bob/aking/skeleton på Oppdal, og benytte Vassfjellet for snowboard og freestyle.

Les mer om Trondheim i artikler fra DinSides arkiver.

Oslo

Prisen på Oslo-OL er budsjettert til 12 milliarder kroner. Hovedstaden spiller ut flerkulturelle kort i kampen om idrettstyrets gunst, og vil inkludere minoritetsgrupper i de ellers vanligvis særnorske idrettene som preger vinter-OL. OL her vil arrangeres i samarbeide med Lillehammer (Hunderfossen, Hafjell og Kvitfjell for alpint og bob/aking/skeleton).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om Oslo i artikler fra DinSides arkiver.