Hva skjer med flybonusen din?

Braathens Wings legges ned, og poengene kan du overføre til SAS Eurobonus. Hva betyr det for deg som har vært bonussamler hos Braathens?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Wings forsvinner, EuroBonus står igjen som eneste bonusordning for reisende med SAS/Braathens.
Wings forsvinner, EuroBonus står igjen som eneste bonusordning for reisende med SAS/Braathens. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nå kan du ikke lenger samle bonuspoeng på flyreiser innenlands. Noe av grunnen er at myndighetene ønsker å legge til rette for konkurranse på innenlandsflygninger. Men det er flere endringer i vente for bonusjegerne. 1. januar 2003 er Braathens bonusprogram, Wings, historie. Alle bonuskunder hos Braathens får tilbud om å fortsette poengsankingen med Eurobonus, og overføringen vil skje i løpet av 1. kvartal neste år. Da kan du samle alle poeng fra flyreiser med Braathens og SAS i et bonuskort, og det blir lettere for flere å få nok poeng til å bruke dem på reiser med begge selskapene.

For deg med mange poeng

Begge ordningene praktiserer i dag trinnvis rangering av medlemmer etter hvor mange poeng de har samlet opp. Jo høyre oppe i rangeringen, jo flere fordeler får du. Wingsmedlemmer som har oppnådd høy rangering, vil beholde tilsvarende status i EuroBonus ut 2003. Deretter må de tjene opp fordelen på lik linje med andre eurobonusmedlemmer. Har du allerede høyere status i EuroBonus enn i Wings, vil du beholde denne. Poengene som overføres fra Wings til EuroBonus kan brukes på lik linje med EuroBonus-poeng, men vil ikke bidra til å øke statusen i EuroBonus ytterligere.

 • Hva kreves for oppgradering av bonuskortene?
 • Overgangsfasen

  Uttak i Wings må bestilles innen 1. januar 2003. Du kan bestille bonusreiser helt frem til 31. januar 2003. Du kan ikke ta ut wingspoeng i eurobonusordningen etter den datoen, før poengene er overført. Du risikerer at det kan ta litt tid. Begge selskaper opplyser at overføring vil være fullført i løpet av første kvartal 2003. I verste fall risikerer du altså å måtte vente til april med uttak som ikke er bestilt innen 1. januar neste år. Opptjening av poeng i wingsordningen kan skje frem til 1. januar 2003.

 • Se oversikten over poeng, inntjening og uttak her.
 • Noe kan forsvinne, noe kan det bli mer av

  Snart blir bonuspoeng samlet på reiser med SAS og Braathens samlet i en ordning.
  Snart blir bonuspoeng samlet på reiser med SAS og Braathens samlet i en ordning. Vis mer

  Wingsbrukere har en avtale med flytoget der du får 150 poeng for hver reise tur/retur. Hva som skjer med denne ordningen er ikke avklart. Hotellkjedene som ligger inne med poengopptjening og uttak er ikke de samme i de to bonusordningene. Mens det hos Wings er opphold på Rica-hoteller som gir poeng, har eurobonusbrukere flere poengmuligheter: Radisson SAS, Edwardian og Hotels Worldwide, Inter-continental Hotels, Formum Hotels, Scandic Hotels, Shangri-La Hotels og enkelte individuelt utvalgte hoteller. Begge ordninger gir per i dag poeng ved leie av bil hos Avis og Hertz. Hva som skjer fremover med disse ordningene, er heller ikke avklart.

  Bruker du Wings til billettløse reiser, vil du kunne fortsette med dette. Betalingsavtalen med Europay Norge vil fortsette for de som har Wings MasterCard.

  Hvordan bli oppgradert?
  Hvilke poeng får jeg, og hva får jeg for poengene?

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!