Hva koster vintereventyret?

De første snømeterne er på plass i fjellet - her finner du oversikten over prisene.

Skiheissjef Myrann på Bjorli viser frem snømengdene.
Foto: Lars N. Thomas Foto: Bjorli Lesja Reiseliv
Skiheissjef Myrann på Bjorli viser frem snømengdene.
Foto: Lars N. Thomas Foto: Bjorli Lesja Reiseliv Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Endelig er skisesongen i gang. Bjorli lengst nord i Gudbrandsdalen var første senter ut i år, og de forteller om stor pågang. Her er snøen meterdyp, og torsdag ettermiddag faller det mer snø, forteller Lars N. Thomas hos Bjorli Lesja Reiseliv. Flere skisentre skal etter planen åpne denne helgen og neste helg. Men hva koster egentlig moroa?

Ut med pengene

Vi har sjekket prisene hos 15 av landets skisentre, fra Norefjell til Narvik. Det er relativt ensartede priser, og det ser ikke ut til at prisene avhenger av størrelsen på senteret. For eksempel har Trysil flest heiser, mens Hemsedal klasker til med de dyreste kortene (med unntak av sesongkort for ungdom der Trysil er dyrest).

Billigst i vår oversikt er Strandafjellet på Sunnmøre som blant annet kan by på FIS-godkjente løyper. Her slipper en voksen unna med 175 kroner for et dagskort og 320 kroner for to dager. Dyrest er altså Hemsedal med 280 for dagskort og 465 for todagerskort. Men Stranda har kun 5 heiser og 11 nedfarter, mot Hemsedals 17 heiser og 32 nedfarter.

 • Prisene finner du her.
 • Vurderer du om sesongkort lønner seg? De fleste sentrene opererer med priser som tilsier at du kan kjøre mellom 10 og 14 enkeltdager før det betaler seg å velge sesongkort.

  Rabatter

  På med skibrillene - sesongen er i gang.
Foto: Elin Johnsen Foto: Elin Johnsen
  På med skibrillene - sesongen er i gang.
  Foto: Elin Johnsen Foto: Elin Johnsen Vis mer

  De fleste steder kan du velge blant et uttall kortvarianter, med weekendkort, flerdagerskort som kan brukes innen en viss periode, klippekort, halvdagskort, timekort, kveldskort etc. I oversikten vår presenterer vi kun dagskort, todagers kort og sesongkort. Kjøper du sesongkort og billetter tidlig i sesongen, kan du regne med rabatter på de oppgitte prisene. For eksempel melder Tyin-Filefjell om 35 prosent rabatt på sesongkort for deg som handler før desember, og 25 prosent rabatt om du handler før januar. Flere steder kan du også få familierabatter når flere kjøper kort og billetter sammen.

  Barn i bakken

  Har du med deg barn under syv, får de som regel gratis adgang. I alle fall om de kjører med hjelm. En del skisentre har to priser for ungdom, der grensen hos de fleste går i 10-11 års alderen. De aller fleste steder går du fra ungdom til voksen ved fylte 16 år.

 • Finn din favoritt blant norske skisteder med vår guide fra forrige vinter.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.