Hurtigrutens stjerne endelig på vannet

Overleveringen av Hurtigruten Groups nye skip MS Fram fant sted i dag i Monfalcone, i Trieste i Italia.

MS Fram er mindre enn de sist bygde tradisjonelle hurtigruteskipene, og spesialtilpasset oppgaven med å gi gjestene ekte opplevelser i unike farvann. Arkitekt Arne Johansen har løst oppgaven med å lage et annerledes hurtigruteskip, med inspirasjon fra Grønland og Nansens originale seilskute.

SE MER fra byggingen av Hurtigrutens nye polarkjempe

Med unntak av noen dagers forsinkelse i sluttfasen er tidsplanen for MS Fram holdt gjennom den 18 måneder lange byggeprosessen. Kontraktssummen på MS Fram er på 68,6 millioner EURO (369.136.600 kroner).

- Selskapet har som mål å bli ledende innen explorercruise. MS Fram er en viktig del vår nysatsing på Grønland, og i det allerede etablerte tilbudet på Antarktis, sier Henrik Andenæs, administrerende direktør i Hurtigruten Group i en pressemelding.

MS Fram går inn i sin første seiling fra Barcelona 30. april, med ankomst Oslo 18. mai og dåp dagen etter. I den forbindelse vil det bli arrangert en folkefest på Søndre Akershuskai med artister som blant andre Sissel Kyrkjebø, Nils Petter Molvær og Gøril Mauseth. Polarheltene Nansen og Amundsen vil også være tilstede – da i Henrik Mestad og Svenn Nordins skikkelser. Skipets Gudmor er H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit.