Hurtigrutefavoritter

Drømmer du om å reise med Hurtigruta, men føler du ikke har tid eller råd? Her finner du strekningene du bør prioritere.

Publisert
Sist oppdatert

For mange er Hurtigruta dyr og det tar lang tid å kjøre båten opp eller ned vår vakre kyst. Alternativet kan være å ta en helg eller noen dager på en av båtene, kun for å føle på noe av stemningen og for å få med seg en liten smak av hva Hurtigruta og Norge har å tilby.

Sydgående rute

Hurtigrutas elleve skip er kontinuerlig ute til havs. Disse kan du hoppe på i hvilket som helst anløp og du kan også kjøpe deg turer der du vil.

Markedssjef i Hurtigruta, Ragnar Norum, forteller at det ofte er lurest å velge sydgående ruter, spesielt på vinteren

- Vi anbefaler ofte
sydgående strekninger i Nord-Norge fordi mye av naturopplevelsen da kommer på dagtid.

Lenger sør i landet er dagene lenger, men på vinteren i Nord-Norge kan det ofte være lurt å velge de alternativene som gir best lys for å se seg om. På sommeren kan man i utgangspunktet bare velge og vrake ettersom dagene er så lange man gjør dem til selv.

Fantastisk kyst

Olav Nybdalseng er 1. styrmann på Hurtigruteskipet "Narvik", og synes det er helt spesielt å reise langs norskekysten.

- Hvis jeg skulle plukke ut en favoritt langs norskekysten er det rett og slett bare fristende å si strekningen Bergen-Kirkenes. Jeg har mønstret båter utenlands, men norskekysten er noe helt spesielt, forteller Nybdalseng.

Under press plukker han ut tre strekninger han personlig holder høyt på bakgrunn av den fantastiske naturen man opplever:

 • Trondheim-Rørvik
 • Bergen-Florø
 • Svolvær-Stokmarknes

  - Her finner man virkelig nydelig natur, spesielt strekningen Svolvær-Stokmarknes med Raftsundet, forteller Nybdalseng.

  Olav Nybdalseng styrer inn mot Risøyrenna. Foto: Dag Erik Grøtnæs
  Olav Nybdalseng styrer inn mot Risøyrenna. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


  Markedssjefens favorittstrekninger

  Markedssjef Norum har også noen rutefavoritter langs norskekysten:

 • Tromsø - Svolvær - Tromsø.
  - Her får man hele Vesterålen, Raftsundet og Lofoten på dagtid, samtidig som man får seilingen fra Harstad - Tromsø gjennom Gisundet (mellom Senja og fastlandet) på formiddagen dagen etter, forteller Norum.
  Pris fra 1.214 kroner per person i dobbel lugar.

 • Tromsø - Trondheim
  - Strekningen gir Vesterålen, Lofoten og Helgelandskysten på dagtid samtidig som det er kun tre netter ombord (to hele dager).
  Pris fra 1.732 kroner per person i dobbel lugar.

 • Trondheim - Bergen
  - Strekningen tar kun et drøyt døgn, men gir opplevelser som Trondheimsfjorden, Hitra, Kristiansund, Molde - før innseilingen til Bergen gjennom Øygarden dagen etter.
  Pris fra 834 kroner per person i dobbel lugar.

 • Tromsø - Kirkenes
  - En klassiker. Mange påstår at man ikke har vært i Nord-Norge før man har reist med Hurtigruta fra Tromsø til Kirkenes. Dette er også en fin helgetur med avgang på kvelden fra Tromsø på for eksempel en fredag, og besøk på Nordkapp på lørdag formiddag. Deretter ankomst Kirkenes midt på dagen på søndag før flyreise hjem.
  Pris fra 1.207 kroner per person i dobbel lugar.

 • Bodø - Tromsø
  - Strekningen tar ett døgn, hvor man også får sett mye på overfartene over Vestfjorden mot den majestetiske Lofotveggen, anløp av Stamsund og Svolvær på kvelden og så seilingen fra Harstad til Tromsø formiddagen etter.
  Pris fra 637 kroner per person i dobbel lugar.

  Weekendbillettene inkluderer reisebillett, innvendig dobbellugar, frokost. Barn til og med 15 år har fri reisebillett.

  PS: I forrige uke ble Hurtigruta kåret til årets beste leverandør av spesialiserte cruiseopplevelser. Det er reiselivsmagasinet Travel Weekly som står for den prestisjefylte kåringen. Kanskje på tide å utforske mer av hva Norge kan tilby?

  >> Se bildespesialen fra Hurtigrute-reiser her. • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer