Hundelugarer på danskebåten

Nå lanserer Stena Line kjæledyrlugarer på sine overfarter til Danmark. Har du pass til kjæledyret, kan du ta det med ut i Europa.

Nå blir det mulig å ta med hunder og andre kjæledyr om bord på danskefergen til Frederikshavn. Det er Stena Saga som har satt av flere lugarer som skal tilrettelegges for dyrehold. I tilknytning til lugarene er det også en egen lufteplass.

Dermed får hunden eller pus sin egen lille oase, samtidig som andre gjester blir totalt skjermet. Dette har vært etterspurt i mange år, og nå blir det altså mulig å ta med familiens beste venn på Danmarks-ferie. Fergeselskapet Stena Line satser på at tilbudet skal være klart i god tid før sommersesongen.

Faste lugarer hele året

Pressekontakt i Stena Line, Elisabeth Skjegstad, forteller at du fra 1. mai kan begynne å booke lugarene som er forbeholdt reisende med kjæledyr. Lugarene vil være faste på alle Stena Sagas reiser året rundt.

Nå kan også Hercules (her avbildet i Amsterdam) være med på båten fra Norge til Danmark. Foto: Dag Erik Grøtnæs
Nå kan også Hercules (her avbildet i Amsterdam) være med på båten fra Norge til Danmark. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


- Det er slik at vi har satt av tre lugarer som kun vil stå til dette formålet. Tilhørende disse lugarene vil det være et eget lufteområde som vil være avskjermet fra resten av de reisende, forteller Skjegstad.

De tre lugarene ligger på rekke i samme gang i båten, og tilhørende vil man få utdelt et eget nøkkelsett som gir tilgang til et lufteområde som tidligere har vært avskjermet for reisende.

Planlegger du å reise med hunden i sommer og har hundepass klart, bør du være rask med å bestille.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Etter meldingene vi har fått fra turistkontor i både Norge og Danmark tror vi det blir veldig populært med disse lugarene, sier Skjegstad.

Pass til hunden

Med unntak av Sverige er du nødt til å ha et eget pass for Fido og andre kjæledyr dersom du skal ta disse med på Europaferie. Dette passet kan ta opptil et halvt år å få, så dersom du planlegger å ta med kjæledyret ut av landet, bør du planlegge i god tid.

Slik får du pass til kjæledyret

Til NRK Hordaland sier Veterinær Synnøve Sanden at hun oftere og oftere skriver ut pass til kjæledyr.

- Flere og flere kommer for å spørre om de kan få pass eller få rabiesvaksine fordi de ønsker å ha kjæledyrene med seg til utlandet, sier hun.

Skulle man ikke rekke å få anskaffet et slikt dyrepass, forteller Sanden at det ofte kan være like greit å la dyret være hjemme.

- På enkelte lange bilturer gjennom Europa, hvor man kjører en del, er det kanskje noen ganger lurt å la dyret bli passet av noen, sier veterinær Synnøve Sanden.