Hun er kandidat til verdens kuleste jobb

Kan bli øyoppasser i Great Barrier Reef.

29 år gamle Julia fra Russland er en het kandidat til drømmejobben som øyoppasser. Foto: Youtube
29 år gamle Julia fra Russland er en het kandidat til drømmejobben som øyoppasser. Foto: Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens kuleste jobb ble utlyst av turistmyndighetene i Queensland før jul. Jobben består i å passe på verdens største korallrev og alle skapningene som lever der.

Søkerne ble bedt om å sende inn en videosnutt der de forklarte hvorfor akkurat de er rett person. Straks etter at jobbannonsen ble lagt ut, strømmet søknadene inn i tusentall. Innen fristen gikk ut i slutten av februar, hadde nesten 35.000 søkt på jobben.

Nå er 50 kanditater plukket ut - og en av dem er Julia.

Se hennes søknad under:Dersom Julia får jobben, vil hun tilbringe seks måneder i Great Barrier Reef. Jobben vil være å dykke og passe på at alt er på stell rundt det enorme korallrevet. Lønnen? Nesten 700 000 kroner.

Du kan være med å avgjøre om det blir Julia som får jobben. Hun er nemlig en av de 50 kandidatene som er regnes som såkalte "wild cards", dvs. at alle som vil kan stemme frem sin favoritt blant de 50.

I øyeblikket er det ikke Julia som leder avstemningen, men Clare fra Taiwan. Se hennes søknadsvideo under:


Her ser du alle de 50 kandidatene som er wild cards: www.islandreefjob.com

Men, hvor sannsynlig er det at en av disse 50 kandidatene får denne jobben? Er du virkelig kvalifisert dersom du liker å reise?

Julia er jo en sterk kandidat, siden hun faktisk er utdannet marinbiolog, men det er bare den av de 50 wild card-kandidatene som vinner avstemningen, som kommer til intervju. Og turistmyndighetene i Queensland har også plukket ut 10 andre kandidater som står på listen, og som skal flys inn til Australia for intervjuer. Disse stiller sannsynligvis sterkt faglig.

Uansett, hele kampanjen er en genial måte å skape blest om Queensland og Great Barrier Reef som turistmål. Det er nok mest sannsynlig at det er som turister Julia, Clare og de andre 18 wild card-kandidatene vil få se Great Barrier Reef. Faktisk er det regnet ut at hele kampanjen så langt har generert publisitet verdt 320 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer