Høylydt spansk vinterfest

Er La Tamborrada Spanias mest lydsterke fiesta? I ett støyende døgn er i alle fall gamlebyen i San Sebastián sentrum for flere tusen marsjerende trommespillere.

En av Spanias vakreste havnebyer kan vise til en svært høylytt festival i januar.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor
En av Spanias vakreste havnebyer kan vise til en svært høylytt festival i januar.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fredag 19. januar starter marsjen fra Plaza de la constitución. Trommevirvlene dunderer gjennom hele den gamle bydelen i den legendariske Nordspanske byen San Sebastián. Det er kun et ørlite avbrekk ved morgengry; Akkurat nok til å fa i seg en varm, sprø churros, en liten kake stekt i smult, og en rask brandy. Korpsene som deltar, representerer de mange gastronomiske sammenslutningene.

Barnas marsj

Nær fem tusen barn marsjerer med sine trommer mot slutten av festivalen. Kledt i drakter fra festens opprinnelsestid på 1700-tallet, er de ikke så ulike sine marsjerende fedre. I korte bukser og veldige hatter, er de nok fiestaens høydepunkt.

Trommefantastenes uniformer.
Trommefantastenes uniformer. Vis mer

Jam på kirkeplassen

I 1720 stod en baker og fylte vann i en fontene ved San Vincente-kirken. Han sang for full hals, og noen ungjenter som kom forbi akkompagnerte ham ved å slå på vannkarene. Plutselig hadde en hel skokk samlet seg rundt skramleorkesteret, og dette var etter legenden opptakten til den ikke akkurat meditativt rolige fiestaen i den Nord-spanske byen. Klikk her for å se hvor San Sebastián er.

Slik kommer du deg dit

En rekke flyselskaper flyr til Spania. Med SAS og Iberia flyr du fra Oslo til San Sebastian og mellomlander i København og Barcelona, for rundt kr 6.000 tur-retur. Fra 15. februar flyr Braathens direkte til Barcelona fire dager i uken. Iberia flyr fra Madrid til San Sebastian to ganger om dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur?

Noen feriedager til overs? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.