Høy feststemning på intimcruise

Cruisebåter med tusenvis av passasjerer frister ikke alle. Se hvordan det er å feriere på et lite cruiseskip.

Jo mindre cruiseskipet er, jo bedre blir du kjent med medpassasjerene. Her fra RCCLs Splendour of the Seas, som rett nok er et av de større skipene. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Jo mindre cruiseskipet er, jo bedre blir du kjent med medpassasjerene. Her fra RCCLs Splendour of the Seas, som rett nok er et av de større skipene. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I høst ble det siste av RCCls kjempecruiseskip, Allure of the Seas, satt i trafikk. Sammen med søsterskipet Oasis of the Seas er disse to verdens største cruiseskip. De tar begge flere enn 5000 passasjerer.

Får du angst ved tanken på å tilbringe ferien på et skip med tusener av andre? Fortvil ikke, for det finnes cruiseskip som er langt mer beskjedne enn de to nevnt over.

I denne utgaven av reiseprogrammet FRI er Lars Bull med ombord på det lille cruiseskipet Azamara Quest, som ikke rommer flere enn 700 passasjerer. Her er det selvsagt ikke like stort aktivitetstilbud som på de større cruiseskipene, men fordelene er at det er mindre hektisk, og at skipet kan seile til mindre havner som ikke gigangskipene får legge til ved.

Lars Bull trodde det hele skulle gå ganske pent for seg, men da mørket falt på ble han overrasket.

FRI del 5:


Har du fått med deg de tidligere programmene? Du finner dem her:

FRI del 1: Den "ukjente" Kanariøya La Palma

FRI del 2: Det er hit alle reiser i vinter - bli med til Gran Canaria

FRI del 3: Dejlig høst i Danmark

FRI del 4: På cruise i Middelhavet

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!