<strong><strong>BRÅKETE I NEW YORK:</strong></strong> Boten for å tute er ikke ny, men det er advarselen. Foto: Colourbox.com
BRÅKETE I NEW YORK: Boten for å tute er ikke ny, men det er advarselen. Foto: Colourbox.com Vis mer

Høy bot for å tute

Taxisjåfører i New York City må minnes på at de ikke skal tute.

Publisert
Sist oppdatert

350 dollar i bot kan bli responsen fra lovens lange armer, dersom drosjesjåføren tuter. Mandag denne uken skal sjåførene ha blitt advart via egne informasjonsmonitorene i bilene.

Drivers - remember that honking is against the law, except when warning of immininet danger!

Videre oppfordrer meldingen førerne til å være en god nabo og spare seg for 350 dollar i bot. Tut BARE i en nødsituasjon!

Advarselen skal i følge MSNBC ha kommet fra Taxi og Limousine-kommisjonen (TLC).

Selve boten eller bøtesatsen er ingen nyhet, men det er spesielt at samtlige biler i taxiflåten får en slik advarsel. Det er altså ikke bare passasjerene som risikerer å betale dyrt for turen i New Yorks hektiske gater.

Støysvake horn kommer om to år

Sjåføren tyr gjerne til hornet når de vil komme fortere frem. Men det skal kun brukes i nødsfall.

– Vi forstår at førerne ønsker å respondere når passasjerene har det travelt, men misbruk av hornet er ikke måten å komme raskere frem på, sier TLCs David Yassky til MSNBC.

Ikke bare i NY drosjer får kritikk: Oslos drosjesjåfører får tyn i stor europeisk test

Fra 2013 kan imidlertid støyende horn være en saga blott. Morgendagens New York-taxi kommer fra Nissan, og en av nyvinningene er et ikke-irriterende hornsignal, med lyssignal som viser når sjåføren tuter. Dette for å redusere støyforurensingen, som også tidligere har blitt belastet med bøter. Hva med norske bilhorn? Mer om hva som kreves hos Lovdata.

New Yorks taxiflåte er USAs største med mer enn 13.000 drosjer. Disse kjører over 800 millioner kilometer i året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer