Hotelltips: New York

Foto: Mandarin Oriental
Foto: Mandarin Oriental Vis mer


Det skal godt gjøres å finne billig og bra overnatting i New York. Det er kanskje ikke så rart når over 40 millioner turister kommer hvert år, og byen har rundt 63.000 senger (ifølge NYC & Company, New Yorks turistkontor). Hotellene har opp mot 89 prosents belegg, så det betyr med andre ord at det gjelder å være tidlig ute og bestille overnatting. Men pass på at du ikke går i fella og blir lurt. Les om et skikkelig skrekkhotell i New York i artikkelen Hotellsvindel - ikke la deg lure.

Skatter og avgifter på hotellovernatting i New York ligger i øyeblikket på 13,38 prosent + 3,5 dollar.

Hotell - billig og bra:

  • Hotel QT ligger ved Times Square midt på Manhattan. Rommene er moderne og stilige, men små. Det minste er ikke større en 16 kvadratmeter. Alle rom har eget bad. Fra 175* dollar for det minste dobbeltrommet. Inkludert frokost, men ikke skatter og avgifter.

  • The Gerswin Hotel ligger mellom Empire State og Madison Square. Dette er et boheminspirert designer hotell/hostell som foretrekkes av unge turister. Bestill i god tid. Du kan bo i sovesalen for 40* dollar natten, mens et dobbeltrom koster fra 109* dollar. Frokost er ikke inkludert.

  • Doubletree Metropolitan Hotel ligger i Lexington Avenue i Midtown, omtrent midt mellom Grand Central Station og Bloomingdales. Dette er et stort, forholdsvis nyoppusset hotell. Dobbeltrom fra 216 dollar, ikke inkludert frokost, skatter og avgifter.

    Hotell - dyrt og deilig:

  • Mandarin Oriental er et femstjerners hotell som ligger på toppen av Time Warnes center, i det sørvestre hjørnet av Central Park. Fantastisk utsikt over parken og Manhattan forøvrig. Dobbeltrom fra 609* dollar, inkludert frokost, men ikke skatter og avgifter.

  • The Mark Hotel ligger også ved Central Park, nærmere bestemt i Upper East Side. Dette er et femstjerners boutiquehotell, der ingen rom er like. Dobbeltrom fra 390* dollar, inkludert frokost, men ikke skatter og avgifter.

  • The Benjamin er et femstjerners hotel og spa som ligger i East 50th Street, ikke mange kvartalene nord for Grand Central Station. Dobbeltrom fra 549* dollar, inkludert frokost, men ikke skatter og avgifter.
  • *prisene avhenger av tidspunkt og romtype. Prisene er hentet fra hotellenes egne nettsider. Husk at du kan finne bedre priser hvis du bestiller gjennom hotellbookingstjenester på nett.