Hotelltips: London


Det mangler ikke på hoteller i London, og det beste tipset er å passe på å få et som ligger litt sentralt. London er en stor by, og det er ikke så gøy å bo i sone 6, og bruke en time på å komme deg inn til turistattraksjonene. Sats på et hotell i sone 1 eller 2.

(Sonene det refereres til er undergrunnens oppdeling av London. Sonene går i sirkler utenfor hverandre. Sone 1 er London sentrum, sone 2 er sirkelen som går utenfor sentrumssonen. Sone 6 betyr dermed at du er langt utenfor sentrum, enten du befinner deg øst, vest, nord eller sør i sonen.)

Ikke forvent stor boltreplass på hotellrommet hvis ikke du skal på luksushotell. Londons hotellrom er generelt bittesmå, omtrent så det ikke er noe gulvplass rundt senga. Utsikt rett inn i nabobygningen, eller kronglete trappeforsering for å komme til rommet er heller ikke ukjent. Men det gjør vel ikke så mye, du har vel ikke tenkt å sitte inne på rommet, uansett.

Typiske hotellområder er Bayswater, Gloucester Road (NB! Uttales "gloster") og Victoria. Alle ligger i sone 1.

The Hyde Park Towers Hotel. Foto: Hotellet Foto: The Hyde Park Towers Hotel Vis mer


Hotell - billig og bra:

 • Bayswater Inn i 8-16 Princes Square i Bayswater, har frem til mars 2006 dobbeltrom fra *£63 inkl. frokost.
 • The Royal Sussex Hotel i 78-84 Sussex Gardens ved Paddington stasjon, har dobbeltrom fra *£60 ink. frokost.
 • The Hyde Park Towers Hotel i 41-51 Inverness Terrace i Bayswater har dobbeltrom fra *£50 inkl. frokost.
 • NB! Vi presenterer trestjerners hotell i London sentrum. Det finnes billigere hoteller med lavere standard, eller utenfor sentrumskjernen.

  Overdådig luksus på The Ritz London. Foto: Hotellet Vis mer


  Hotell: Dyrt og deilig

 • Ærverdige The Ritz London i 150 Piccadilly fyller snart 100 år. Et Superior King rom koster fra *£280 inkl. frokost. Blir det for dyrt? Dra hit for "afternoon tea" i stedet. Kle deg pent.
 • Mandarin Oriental i 66 Knightsbridge like ved Hyde Park og Harrod's. I dette asiatiskinspirerte hotellet bor stjernene når de er i London. Hotellet har også spa. Dobbeltrom fra *£275 inkl. frokost.
 • Trendy St Martins Lane Hotel i 45 St. Martin's Lane ved Covent Garden har dobbeltrom fra *£235 inkl. frokost. Hotellet har en kjent restaurant som serverer asiatisk og cubansk mat. I Light Bar drikker kjendisene cocktails.
 • *prisene avhenger av tidsrom og romstandard.

  Merk! Prisene for alle hotellene er hentet inn i september 2005. London har opplevd et kraftig fall i turistbesøk etter bombene i juli 2005, og derfor er det mange spesielle tilbud. Tilbudene ser imidlertid ut til å holde seg til utpå våren 2006.

  >>Storbyguide: London
  >>Fem ting du må gjøre
  >>Fem ting du bør unngå