Hotelltips Istanbul

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Hotelltips Istanbul


Det er viktig å bestemme seg for hva du vil oppleve av Istanbul før du bestiller hotell. Ønsker du den historiske tilnærmingen av byen, så bor du i Sulthanahmet. Der finner du alt fra Four Seasons til billigere hærberger. Er du ute etter uteliv og shopping, vil Taksim og Beyoglu være naturlige overnattingsområder.

Her er noen forslag til overnatting i Istanbul:

Hotel Avrup, Topcu Cadessi 32, Taksim. Et hostel som ligger i Taksim og gir deg sentral bliggenhet i forhold til det meste i Istanbul. Rommene er rene og koster fra 200 kroner.

Hotel Empress Zoe, Adliye Sokak 10, Cankurtaran. Eid av en amerikansk dame, skiller dette hotellet seg ut i forhold til resten av boutiqe hoteller i Sulthanahmet. Alle rommene har sin egen sjarm, og det er mulig å leie større hagesuiter for under 1000 kroner natten. Ordinære rom ligger fra 500 kroner og oppover.

Anemon Galata, Galata Meydani, Tunel. Et lite hotell i kjernen av Istanbuls uteliv. Små stilfulle rom med individuell dekorering. Nyoppusset for noen år siden og til en rimelig penge i forhold til kvalitet på overnatting. Rom fra 600 kroner.

Four Seasons Istanbul, Tevkifhane Sokak 1. Ofte på listen over verdens fineste hoteller. Ekstraavaganse som koster, men er verdt det for den som har råd. Bygningene har tidligere fungert som Sulthanahmet fengselet, som du kanskje kjenner fra Midnight Express. Pris: et dryss av tusenlapper.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!