Hotellrom av en annen verden

I Las Vegas behøver ikke hotelluksus koste mye, spesielt ikke nå som finanskrisa rår. Men du kan fortsatt bruke mye penger ...

<B>DET ALLER YPPERSTE:</B> Denne suiten er det aller dyreste som er å oppdrive i Las Vegas. Det finnes dog rimeligere alternativ.
DET ALLER YPPERSTE: Denne suiten er det aller dyreste som er å oppdrive i Las Vegas. Det finnes dog rimeligere alternativ. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Las Vegas er en by som skinner som en solstråle når verdensøkonomien går så det suser, men som får whiplash når folk flest skrur på festbremsene.

Finanskrisen er definitivt en festbrems, og det er hovedårsaken til at Las Vegas, sammen med en rekke andre store turistbyer, ifølge Hotels.com sin hotellprisindeks har sett et prisfall på hele 30 prosent for årets seks første måneder sammenliknet med samme periode i fjor. Byen har aldri vært spesielt dyr, men nå er det altså rimeligere enn lenge å ta seg noen netter i det som en gang var syndenes by.

Les også: Du vil ikke bo noe annet sted

Signature-serie for småpenger

Det er for eksempel forklaringen på at den grønne kolossen MGM Grands Signatur-suiter i oktober koster bare 537 dollar (rundt 3000 kroner) for tre netter. Da får du et svært rom på 83 kvadratmeter med, hvis du er heldig, egen balkong med utsikt over store deler av The Strip. Rommene har også jacuzzi, diverse spa-produkter, flat-TV, trådløst internett, såkalt personlig service, og bad med akkurat så mye granitt i tak og vegger som forventet.

Akkurat denne romserien ligger helt i toppen av reisenettstedet Trip Advisors gjestevurderingsliste for Las Vegas, nærmere bestemt på fjerdeplass.

Les også: Slik gjør du Las Vegas

GULLGLIMT: Wynn-hotellet viser godt igjen i landskapet.
GULLGLIMT: Wynn-hotellet viser godt igjen i landskapet. Vis mer


Sjefssuite på Wynn

Har du mer penger å brenne kan du ta turen til Wynn, hotellet som ser ut som en småpervers blanding av halvmåne og restlageret til "Ali Baba og de 40 røverne". Deres "Executive Suite" på 87 kvadratmeter er langt dyrere enn MGMs signaturrom, men ettersom Wynn ettertrakter et litt mindre folkelig klientell enn MGM i hovedsak gjør, betaler du deretter.

For tre netter i oktober må du ut med 1456 dollar, eller 8300 kroner. I tillegg til romstørrelsen har du også tilgang til 42-tommers LCD-TV, stueområde med blant annet sofa og spisebord, automatisk lyskontroll av hele rommet, eget innsjekkingsområde, separate toaletter for Ham og Henne, der sistnevnte av ukjente årsaker har fått badekar, mens førstnevnte må nøye seg med dusj innhegnet i glasskabinett.

Når du skal ta den helt ut

Dette er bare to eksempel på hvor, relativt sett, lite luksus kan koste i Las Vegas. Du kan selvfølgelig bruke mer - mye mer. Nettstedet Born Rich har, som navnet deres forplikter dem til, tatt for seg Las Vegas med blikket til en suksessrik børsmegler anno 2008, og sett hva du får hvis du har penger som brenner i dresslommen.

femteplass på lista finner du L Suite på Mandalay Bay. Prisen per rom ligger til enhver tid 500 dollar over vanlig rompris (varierer mellom 129 og 699 dollar) på ukedager, mens helgeprisen stiger med 300 dollar per natt. Det vil si at du kan slippe unna med en døgnpris på 629 dollar, eller rundt 3600 kroner, mens du i høysesongen må betale så mye som 8500 kroner per døgn.

Rommene er på utrolige 200 kvadratmeter, og har stue med flere sofaer, kontorområde, plasma-TV og massasjebad.

(Artikkelen fortsetter under bildeserien!)

Fjerdeplassen innehas av Duplex-suiten på hotellet som utvilsomt har opptrådt flest ganger i amerikanske actionfilmer, Caesars Palace. Prisen per natt ligger på 3500 dollar (rundt 14.300 kroner), og rommene måler 167 kvadratmeter.

Suitene er blant annet kjent fra "Rain Man"-filmen med Dustin Hoffman og Tom Cruise, og skal angivelig være spesielt bra for sosiale sammenkomster og personer som har et hoff assistenter, managere, dansere med seg på tur. En av sofaene takler blant annet 12 personer samtidig, i tillegg til at gjestene kan bruke to soverom, i tillegg til at det er mulighet for to ekstrasoverom vegg-i-vegg med suiten.

Bruker du alle fire soverommene og alle badene har du hele ti TVer tilgjengelig. Elektronikken i suitene styres naturligvis via trykkfølsomme panel.

(Artikkelen fortsetter under bildeserien!)

tredjeplass finner vi Chairman Suite på Bellagio, eller styreformann-suiten om du vil. Du aner med andre ord hvor dette bærer hen. Med en døgnpris på 6000 dollar (drøye 34.000 kroner) er det bare de aller ypperste som kan ta seg råd til en uke i disse kvartalene, men da har vedkommende til gjengjeld vanvittige 370 kvadratmeter til disposisjon.

Arealet er bare begynnelsen. Inngangspartiet strekker seg blant annet forbi et minibasseng, og med en takhøyde på nesten 4.3 meter vil selv de mest oppblåste ego ha god plass i den enorme suiten. Potensielle eller faktiske styreformenn kan boltre seg på to store soverom, og kan også fritt benytte seg av solarium, boblebad, fem flatskjermer (inkludert to 50-tommers plasma-TV), og fjernstyrt elektronikk.

Det skulle nesten bare mangle, men med på kjøpet får hotellkunden også limousintur fra flyplassen.

(Artikkelen fortsetter under bildeserien!)

Den grønne kolossen vi nevnte tidligere i artikkelen sniker seg inn på andreplass. MGM Grands Skyloft er riktignok svært rimelige hvis du klarer nøye deg med ett soverom - 600 dollar natta (cirka 3400 kroner) er småpenger når du skal leke med de store guttene og jentene -, men hvis du bestiller Skyloft med tre soverom begynner det å svi litt mer. 10 000 dollar natta koster det største "himmelloftet", eller nesten 60.000 kroner, som dessuten måler 560 kvadratmeter.

Rommene er plassert på toppen av nesten 90 meter høye MGM Grand, og det sier seg selv at utsikten er egnet til å imponere alle andre som måtte befinne seg i suiten. Det gjør nok også hovmesteren, som er tilgjengelig 24 timer i døgnet for Skyloft-gjestene, først og fremst for å pakke ned og pakke ut bagasjen. Portvakten står også på pinne til alle døgnets tider.

Rommene har alt av elektronikk og fjernstyring, slik at du skal måtte slippe å bevege deg utendørs under oppholdet.

A butler walks in the lobby area of Skylofts at the MGM Grand hotel and casino in Las Vegas, Thursday, Nov. 29, 2007. Details such as pronouncing a hotel guests name correctly, delivering room service within five minutes of the appointed time, and anticipating what guests will want next are crucial to attaining the top ranks from such agencies as Mobil, AAA and Michelin. Higher rankings mean higher room rates for operators.(AP Photo/Jae C. Hong) Foto: AP

(Artikkelen fortsetter under bildeserien!)

Det aller, aller ypperste

Det virker ikke urimelig at det dyreste hotellrommet i Las Vegas tar navnet sitt fra en av USAs største, eldste og mest prominente festløver. Hugh Hefner's Sky Villa er ikke like spektakulær som Playboy-sjefens berømte Playboy Mansion, men hotellsuiten, lokalisert på toppen av The Palms, er fortsatt hakeslippverdig.

De velstående gjestene kan turne rundt på 930 kvadratmeter, eller altså nesten et helt mål. Prisen er forståelig nok skyhøy. 40.000 dollar per natt, eller nesten 230.000 kroner, er døgnsatsen, noe blant annet Kanye "Jackass" West tok seg råd til i 2007 som vert for et nachspiel etter MTV Video Music Awards.

Prisen og størrelsen er en ting, den utrolige utsikten fra bassenget med den distinkte Playboy-logoen noe helt annet. Suiten har forøvrig en enorm stue, bar, spisestue, fullt utstyrt trimrom med badstu og spa, glassheis, roterende seng, plasma-TVer nesten overalt, pokerbord, og en utendørs terrase med utsikt over The Strip.


Har du noen gode hotelltips i Las Vegas? Del dem i forumet under!

Les også: Luksushelg for tusenlappen