Hotellprisene stuper i New York

30 prosent avslag i en vanligvis dyr hotellby.

New Yorks hoteller sliter med å fylle rommene. Foto: Ink48 Hotel
New Yorks hoteller sliter med å fylle rommene. Foto: Ink48 Hotel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finanskrisen har rammet USA hardt, og det merker også hotellbransjen. The Sunday Times har gjort undersøkelser som viser at hotellprisene i New York er satt ned med rundt 30 prosent.

Gjennomsnittsprisen på et hotellrom i The Big Apple er nå rundt 1.100 kroner, mot normalt 1.600 kroner.

Trenger du tips til hvordan du gjør et bra hotellkupp? Se hvordan du får luksusrom til lavpris.

Det er ikke bare i New York at prisene er dumpet - det gjelder over det meste av USA - også i byer som Las Vegas og Los Angeles. Ifølge den britiske avisen skal hotellbransjen ikke ha opplevd en like dårlig sesong siden høsten 2001, etter terrorangrepet 11. september.

Vi gjorde en liten prissjekk for å se hvilke tilbud vi fant på fire- og femstjerners hoteller i New York. Vi tok utgangspunkt i en storbyhelg i et dobbeltrom fra torsdag 12. til søndag 15. november (vi sjekket prisene 21. oktober, og tar forbehold om endringer):

Ink48 har satt ned prisene med nesten 50 prosent. Foto: Ink48 Hotel
Ink48 har satt ned prisene med nesten 50 prosent. Foto: Ink48 Hotel Vis mer


48 prosent avslag
Firestjernershotellet Ink48 som ligger i Hell's Kitchen på Manhattan tilbyr nesten halve prisen for hotellrommet frem til 15. januar 2010 (med noen unntak). Det betyr en rompris på 324 dollar inkl. skatter og avgifter, noe som tilsvarer cirka 1.800 kroner. Da er det hotellet kaller "wine hour" gratis. Kanskje en stiv pris, men normalprisen er altså nesten det dobbelte.

20 prosent avslag
Firestjernershotellet The New Yorker Hotel på Manhattan har 20 prosents avslag i høst. Det betyr at du betaler 315 dollar natten, inkludert skatter og avgifter, noe som tilsvarer cirka 1.750 kroner.

Tredje natt er gratis
Femstjernershotellet Sofitel New York (og for så vidt også alle andre Sofitel-hoteller) har et såkalt I love chocolate-tilbud fra 1. november til 31. januar der den tredje hotellovernattingen er gratis. Frokost og ettermiddagssjokolade er inkludert. Hotellet har også et bestill tidlig-tilbud til deg som bestiller rommet minst 14 dager før ankomst. Helgen 12.-15 november betaler du 1.995 kroner natten, inkludert skatter og avgifter, men ikke frokost. Til sammenligning koster et dobbeltrom 2.800 kroner hvis du bestiller nærmere ankomst enn 14 dager.

Ring og be om tilbud

Et hett tips i disse dager, når hoteller sliter med å fylle rommene, er å ta en telefon direkte til hotellet og be om et tilbud. Da kan du få en bedre pris enn du finner på nettet. Hvis du har sjekket andre konkurrerende hoteller, og de har lavere pris, bør du nevne dette, og se om prisen kan bli ytterligere presset nedover. Det er lov å prøve!

Dessuten - dollarkursen er ekstremt gunstig om dagen ...

Hva koster flybilletten?

Icelandair har et tilbud på billetter til New York fra 2.860 kroner. Lufthansa har billetter fra 3.290 kroner. KLM/Air France har billetter fra 3.460 kr. Continental flyr direkte fra Oslo fra 4.750 kroner.